Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Персональний урок

05 лютого, 00:00

Традиційна класно-урочна система відтепер буде обов’язковою далеко не для кожного школяра України. Затвердили Положення про індивідуальну форму навчання у загальноосвітніх школах. Це означає, що як неуспішні учні, так і ті, хто здатен засвоювати шкільну програму за більш стислі терміни, ніж ровесники, зможуть пройти загальноосвітній курс в індивідуальному порядку. За державний рахунок при оформленні відповідних документів учні молодшої школи зможуть спілкуватися з вчителями п’ять годин на тиждень, учні 12-го класу — 12 годин на тиждень, а інші — по 8 годин. За бажанням батьків ці години можна збільшити шляхом надання школою платних послуг відповідно до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Право на індивідуальне навчання отримують також дiти у сільській місцевості, якщо кількість учнiв у їхньому класі менша вiд п’яти. Зберігається право на індивідуальне навчання і для дітей, які за станом здоров’я не можуть відвідувати школу.

Потрібно зазначити, що перехід на індивідуальне навчання не виключає і повернення учня до звичайного класу. Думається, що новий крок у реформуванні вітчизняної освіти дасть більше шансів для реалізації потенційних можливостей дітей. Не виключено, що діти вулиці, які запустили своє навчання і почуваються некомфортно серед «просунутих» однокласників, також зможуть продовжити свою освіту. А нововведення викликане необхідністю враховувати індивідуальних особливостей учнів для забезпечення права громадян України на отримання загальної середньої освіти. Однак добре було б при цьому ще й не забувати, що індивідуальне навчання не вирішує питань з соціалізації особистості та прищеплювання їй життєвих компетенцій. На сьогоднішній день фахівці визнають ці питання більш актуальними, ніж просту суму навичок та знань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати