Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Премії – на доброчинність!

Науковці Національного університету «Львівська політехніка» передали державні відзнаки в галузі освіти на потреби незрячих дітей
29 грудня, 20:40

Інформацію про шляхетний вчинок професорів Федасюка і Павлиша оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбук керівник Ресурсного центру НУ «Львівська політехніка» Оксана Потимко.

«Це звернення було для мене несподіваним і, зізнаюсь, неймовірно приємним. Тож поспішаю поділитися ним з користувачами ФБ, – зазначено у дописі Оксани Потимко. – Двоє професорів НУ «Львівська політехніка» отримали Державну премію в галузі освіти, і... вирішили передати її на потреби незрячих дітей – надрукували 50 книжок «Цікавої хімії» Юлії Смаль. Вручили кілька примірників незрячим діткам з Дніпра, Рівного, Березнегуватого і Великого Любеня. Наступні примірники розлетяться в усі куточки України перед самим Різдвом.

Другий дарунок – особисто для Толіка Нечкалюка з Вінницької області.

Пригадуєте, як ще кілька років тому ми шукали родину для цього хлопчика? Тепер він має названих батьків, дякувати Богу, чує і зараз отримав свій перший у житті мобільний телефон – дарунок від п. Дмитра Федасюка і п. Володимира Павлиша.

Ось так двоє вчених витратили власну премію. Гідно! Я і мої колеги захоплені цим вчинком!».

Довідково:

Дмитро Васильович Федасюк – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри програмного забезпечення.

Володимир Андрійович Павлиш – кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри електронних засобів інформаційно-комп'ютерних технологій.

Премії науковці отримали на початку жовтня відповідно до Указу Президента України №418/2020 «Про присудження Державних премій України в галузі освіти 2019 року».

Розмір держвинагороди – 160 тисяч гривень (кожна).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати