Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СТОП-КАДР

Канни-2003: кіно і політика
23 травня, 00:00

Канни-2003: кіно і політика

56-й Міжнародний кінофестиваль в Каннах, що відкрився національною продукцією — фільмом «Фанфан- Тюльпан», — продовжує цю тенденцію. У цьому році на ньому набагато менше Голлівуда, ніж у минулому.

З усіх студій-мейджорів на Круазетт представлено тільки Братів Уорнер із пишною прем’єрою «Матриця: Перезавантаження», а відсутні «Universal», «Paramount», «Dreamworks», «Miramax». У конкурсі з Америки тільки Клінт Іствуд і Гас Ван Сент. «Догвилль» датчанина фон Трієра вважати американським важко, пише film.ru. Зате в конкурсі цілих шість фільмів французького виробництва і ще чотири, де все французьке, крім імені режисера. У сумі це майже половина змагання. Подібна ситуація явно пов’язана з політичними проблемами: Америці не сподобалося, що Франція була проти війни в Іраку.

Головною світською інтригою на даний момент є суперництво Моніки Белуччі («Матриця: Перезавантаження») і Пенелопи Крус («Фанфан-Тюльпан»). Всі газети повні порівнянь, хто з них більше тягне на титул королеви краси Каннського кінофестивалю 2003 року.

Канібал лікар Лектор родом із... Литви

Голлівудський режисер Томас Харріс планує зняти ще один фільм про одного із найзнаменитіших серійних убивць у світі, Ганнібала Лектора, а точніше, про його дитинство і юні роки.

Фільм під назвою «Зміни Лектора: Історія молодого Ганнібала Лектора» розкаже про дитинство і юні роки вбивці-канібала. За словами зайнятого у виробництві фільму італійського продюсера Діно Ді Лаурентіса, для виконання ролі Ганнібала Лектора їм будуть потрібні чотири актори віком 12, 16, 20 і 25 років, пише Netcity. Картина розкаже про дитинство Лектора, яке минуло в Литві, потім про його підліткові роки, які він провів у Парижі аж до його переїзду в Америку. За словами Лаурентіса, «Лектор народився в дуже багатій сім’ї, але війна зруйнувала їхнє благополуччя і забрала у нього батьків. Він залишився вдвох зі своєю сестрою, з якою у нього були дуже близькі і довірливі стосунки». Фільм може стати абсолютно новим поглядом на реальну історичну фігуру знаменитого серійного вбивці. Найбільш пізнаваним його образом назавжди залишиться сер Ентоні Хопкінс, який геніально втілив Ганнібала Лектора у фільмах «Мовчання ягнят», «Ганнібал» і приквелі «Червоний дракон».

Бред Пітт зробив підтяжку обличчя...

Знаменитому кіноактору Бреду Пітту зробили пластичну операцію. Страх втратити імідж секс-символа змусив старіючого мачо піти на підтяжку обличчя.

Як стверджує британське видання «Star Magazine», Бреда Пітта таємно було прооперовано в одній із клінік пластичної хірургії Лос-Анджелеса. Останнім часом 39-літній актор зазнавав серйозних психологічних труднощів із приводу зміни власної зовнішності. Тому, за порадою своєї дружини Дженніфер Аністон, актор звернувся за допомогою до спеціалізованої клініки. Там йому і було зроблено операцію з усунення зморшок на обличчі, пише Газета.ru. Причому, як стало відомо, процедура була новим видом коректувальної підтяжки і не повинна спричинити ускладнень чи нові операції в найближчому майбутньому.

Однак, як вважають американські психологи, люди, які вступили на шлях штучного виправлення вад своєї зовнішності, опиняються в серйозній психологічній залежності. Для позначення подібних недуг існує навіть особливий термін — «дисморфічний синдром». Критики пластичної хірургії вважають: це непряме свідчення того, що людина потребує не виправлення своєї зовнішності, а передусім, послуг психотерапевта, здатного повернути їй упевненість і гордість за власну зовнішність.

Проте незважаючи на це, за даними агентства Cosmopress, щорічно понад $7 млрд. йде з гаманців американців на послуги пластичних хірургів. Уперше середньостатистичний громадянин США йде на подібну операцію після досягнення 30-літнього віку. У цьому віці він, найчастіше, вдається до процедур, які ліквідують зморшки біля очей. І тільки в 50 років американці йдуть на кардинальну підтяжку обличчя вартістю понад $5 тис.

... А Хеллі Беррі зламала руку

У Монреалі, під час зйомок одного з епізодів фільму «Готика», 34-річна голлівудська зірка Хеллі Беррі досить серйозно пошкодила руку.

За словами прес-секретаря студії «Warner Brothers», у цьому трилері Беррі сама, без дублера, намагалася виконати технічно складний трюк і — не справилася, пише film.ru. У сусідній лікарні виявили перелом і наклали на руку актриси гіпс. Зйомки тут же припинилися і не відновляться раніше, ніж за тиждень. Партнери Беррі Роберт Дауні-молодший і Пенелопа Крус отримали пару незапланованих вихідних. Цікаво, що поранена зображає у фільмі психолога в нервовій клініці, яка раптом сама виявляється пацієнткою. «Готика» повинна вийти на американський екран у жовтні. До речі, це вже не перша «виробнича» травма Хеллі Беррі. На зйомках в Іспанії останнього фільму про пригоди Джеймса Бонда — «Помри, але не сьогодні» — в ліве око Хеллі потрапив пісок і їй довелося звертатися за медичною допомогою. Тоді, однак, травма виявилася легкою і актриса швидко повернулася до роботи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати