Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Традиція, яку варто підтримувати

Бібліотеки чотирьох районів Вінниччини отримали книги з Бібліотеки газети «День»
05 червня, 12:05

Нові надходження з «Бібліотеки газети «День» поповнили фонди бібліотечних закладів Тульчинського, Чернівецького, Томашпільського, та Шаргородського районів Вінницької області. 10 комплектів книг, серед яких уже класична «Україна Incognita ТОП-25», двотомник «Екстракт 150», «Повернення в Царгород», «Сестра моя, Софія...», «Котел», «АVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського» та книжкова новинка «День вдячності», придбала для районних бібліотек народна депутатка Лариса БІЛОЗІР. Вона відзначає, що придбання книжкових наборів з «Бібліотеки газети «День» — це вже традиція. Книги для сільських і районних бібліотек вона купувала кілька років поспіль — ще за довго до того, як стати народним депутатом.

«Для мене поповнювати фонди бібліотек літературою — це вже хороша традиція, варта наслідування. Маю особливі почуття до атмосфери бібліотек. Мабуть тому, що у дитинстві мене мати постійно брала до Тростянецької районної бібліотеки, де вона працювала, — ділиться спогадами Лариса Білозір. — Тож читальний зал для мене рідний. І я не з чуток знаю, що працівники бібліотек креативні та винахідливі. Чого тільки вартує ініціатива колективу Тульчинської районної бібліотеки випускати відеоблоги у період карантину, у яких вони декламували уривки з творів та вірші місцевих і не тільки авторів. Тим самим залучаючи молодь до читання та саморозвитку вдома. Часи вимагають змін і бібліотеки потроху перетворюються із такого собі книжкового архіву у сучасні розвитково-інформаційні центри в громадах. Я це всіляко підтримую».

Тульчинська районна бібліотека стала першою, яка отримала книжкові подарунки з «Бібліотеки газети «День». Директорка районної бібліотечної системи Віра ВІГУРЖИНСЬКА каже, що попри карантин, усі їхні заклади працюють, а читачі приходять до віконечка, щоб здати прочитані книги і замовити нові. Вона переконана, що видання, які бібліотека отримала в подарунок, користуватимуться попитом, особливо серед молоді і студентів. У Тульчині діє училище культури та ветеринарний технікум — усі вони цікавляться сучасною літературою, яку не завжди виникає можливість придбати за бюджетні кошти.

«Карантин дозволив провести нам детальний аналіз фондів. Результат засвідчив: якщо з художньою літературою ще більш-менш нормально, то дефіцит галузевих, суспільно-політичних та історичних видань відчувається. І вже не перший рік його намагається перекрити Лариса Білозір, бо такі книги не знайдеш на розпродажах, у яких ми постійно беремо участь, щоб поповнити фонди, — відзначає Віра Вігуржинська. — Презентовані видання стали ковтком свіжого повітря. Вони не лише з новітнім наповненням, думками сучасних акторів, а й мають естетичний зовнішній вигляд, що привертає увагу. Думаю, особливо вони зацікавлять студентів, істориків та краєзнавців-дослідників. До речі, ваш «Маршрут № 1» про Тульчин, який ми отримали на заклади у достатній кількості, просто «розмітали». Його точно перечитали усі жителі району. Сподіваюся, так буде і з новими виданнями від «Дня». Але спершу, як годиться, задовольнити читацькі апетити мають бібліотекарі. Я, наприклад, вже взялася читати «День вдячності». Багато чула про цю книгу і маю надію, вона відкриє для мене щось нове та цікаве».

Тим часом нагадаємо, що зробити розумний подарунок рідній школі чи бібліотеці може кожен. Для цього не потрібні надзусилля — достатньо кілька кліків: зайдіть у магазини на сайті «Дня» https://day.kyiv.ua/uk/library, оберіть книги, які вам сподобаються, і замовте доставку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати