Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Треба негайно шукати компроміс»

Студент севастопольської Академії Військово-морських сил Андрій Петрушка — про своє бачення причин Майдану
13 грудня, 13:45
АНДРІЙ ПЕТРУШКА

Студент п’ятого курсу факультету радіотехніки та інформаційної безпеки Академії Військово-морських сил ім. П. Нахімова Андрій Петрушка народився в Ужгороді, до Севастополя приїхав навчатися, після закінчення якого планує повернутися додому. Андрій підтримує Майдан від самого початку і сподівається, що найближчим часом влада дослухається до власного народу, виконає його вимоги, і компроміс нарешті буде досягнуто. Рідні Андрія стоять на Майдані в Ужгороді, а сестра, котра навчається в Києві, не полишає київських барикад.

— Майдан підтримую всіма фібрами душі... Асоціація України з Євросоюзом сприятиме збільшенню робочих місць, оскільки на український ринок прийдуть зарубіжні компанії, і від цього виграють усі: як Євросоюз, так і наша країна, оскільки збільшуватиметься кількість робочих місць, відбуватиметься модернізація виробництва, медицина стане кращою.

Ніхто не обіцяв, що буде легко, звичайно, шлях до Європи — тернистий і складний, та коли сидіти склавши руки, то нічого не буде. Тому потрібно із чогось почати, і почати треба з Асоціації. Цей шлях треба було пройти ще на початку 1990-х, коли в Україні був економічний занепад, тоді зараз у нас був би європейський рівень життя, проте тоді над цим ніхто не замислювався. Саме тому потрібно робити це зараз, зрозуміло, що це становлення буде складним, але іншого виходу у нас немає. Ми маємо бути в Європі. Думаю, що поступово, років через десять, Україна стане повноцінною країною євроспільноти, громадяни якої житимуть у цивілізованому суспільстві, матимуть гідні зарплати й пенсії.

Але зараз, як мені здається, керівництво держави більше схиляється до Митного союзу. До Митного союзу нашій країні краще не вступати, адже переважна більшість громадян прагне бути в Європейському Союзі. Це небезпечна гра, оскільки все це відбувається не в кіно, а в реальному житті, це відбувається з нами, з нашими батьками, з нашими друзями. Тому неможливо допустити такого перебігу подій, оскільки всі українці як на Сході, так і на Заході хочуть одного: гідно жити, виховувати дітей, отримувати нормальні зарплати і пенсії, мати право висловлювати власну думку, жити в демократичному суспільстві. Треба негайно шукати компроміс і не загострювати ситуації. Митний союз — це спроба відновлення Радянського Союзу. Все це ми вже проходили. Чим все закінчилось? Де Радянський Союз? Немає. А де Україна? Україна була, є і буде. Як вона була в центрі Європи, так вона і залишиться в центрі Європи — потрібно лише стати повноцінним членом євротовариства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати