Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тризубий Стас вирішив стати письменником

07 серпня, 00:00
Відомий івано-франківський бард, котрий ось уже кілька років тусується в Києві, Тризубий Стас, схоже, вирішив змінити творчу музу. Останнім часом його дедалі рідше можна побачити на концертних майданчиках, та й на «мистецьких» тусовках. Як з’ясувалося, Стас на кілька місяців пішов, що називається, в підпілля, щоб... зайнятися написанням роману. До літа нелегку письменницьку працю буде закінчено. За словами самого Стаса, «400-сторінковий роман буде називатися «Нічия земля». На відміну від пісенної творчості, роман написано «найчистішою москальською мовою», до того ж, у ньому немає жодного вірша». Сам автор визначив свій витвір як «іронічну фантастику з елементами криміналу на вітчизняному соціальному грунті».

Події в романі розгортаються 2001—2015 рр. на півночі України, де раптом ні з того ні з сього утворилося автономне графство, в якому є глибокий яр і... тунель, навколо яких і розгортаються всі події. Які саме, Стас поки що не відкриває — «прочитаєте роман — дізнаєтесь». У романі, за словами автора, він з’являється не просто як громадянин України, а передусім — громадянин Всесвіту, недарма ж роман фантастичний. Закінчивши роман, Стас зрозумів, що написати щось — це лише 20% успіху, інші 80% — це уміння донести його до читача. У цьому письменник пересвідчився на власному досвіді, коли багато видавництв не захотіли видавати перший роман барда. Але все ж видавництво знайшлося, і вже до осені п’ятитисячний тираж книжки можна буде побачити в наших нечисленних книгарнях.

До речі, першими читачами роману стали відомий одесит Борис Бурда (давній приятель Тризубого Стаса) і всім відома Оксана Забужко. Останній запропоновано й написати передмову до дебютного роману Стаса.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати