Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернівцях хворих дітей лікуватимуть... клоуни

18 червня, 11:30
ФОТО АВТОРА

Найближчим часом в обласній дитячій лікарні Чернівців запровадять сміхотерапію. Такі методики лікування давно використовують у закордонних клініках. Одними з перших їхній досвід почали переймати львівські медики. Зважаючи на позитивний лікувальний ефект, сміхотерапію додадуть до арсеналу методів зцілення маленьких пацієнтів у Чернівцях.

«У нашій лікарні перебуває багато діток. Декому з них доводиться лікуватися місяцями. Зокрема це стосується важкохворих дітей із лейкозами, які гостро потребують позитивних емоцій, — каже заступник головного лікаря з медичних питань ОКУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» Наталія Скращук. — Якщо до них час від часу приходитимуть клоуни, веселитимуть їх, створять позитивну атмосферу, це сприятиме покращенню емоційного стану дітей і можливо допоможе пришвидшити одужання». Займатися з дітками будуть клоуни з будинку творчої молоді «Автограф». Робитимуть вони це на благодійних засадах.

Заступник директора БТМ «Автографу» Олена Карпач розповідає, що досвід роботи з хворими дітьми їхні актори вже мають. «Нас часто запрошують для виступів до будинків-інтернатів та до дітей-інвалідів. Тому практичний досвід актори мають. А для роботи з дітками безпосередньо у лікарні планую підготувати спеціальну програму», — додає Олена Іванівна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати