Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ужгород залишиться без питної води?

19 травня, 00:00

Ужгородцям можуть припинити подачу питної води, повідомив вчора директор комунального підприємства «Водоканал міста Ужгорода» Юрій Омеляненко. За його словами, ситуація, що склалася з водопостачанням у місті, є справді катастрофічною: через борги перед ВАТ „Закарпаттяобленерго» без води можуть залишитися 114 тисяч ужгородців. Причиною цього є заборгованість водоканалу перед ВАТ «Закарпаттяобленерго», яка складає майже 23 мільйони гривень з урахуванням боргів попередніх років. У зв’язку з такою заборгованістю ВАТ «Закарпаттяобленерго» ще минулого тижня направило до керівництва водоканалу телеграму, в якій попереджається, що з 15 травня в Ужгороді буде припинена подача електроенергії на обидва водозабори міста. Подачу відновлять, якщо буде повністю погашено заборгованість водоканалу за нинішній рік (650 тис. грн.) і оплачено електропостачання за поточний місяць.

Однак 15 травня було досягнуто домовленості з енергетиками, що борг вдасться покрити до четверга, 18 травня. На жаль, ситуацію поки що не вдалося врегулювати, оскільки таких коштів у підприємства немає.

Наразі ужгородців дивує одне: як може влада, в тому числі Президент, дозволити таке знущання над людьми? Адже відключення водопостачання (а таке в Ужгороді вже було минулої п’ятниці, коли протягом цілого дня без жодного попередження людям довелося марно відкручувати крани) є, окрім всього, надзвичайною ситуацією, яка загрожує санітарно-епідеміологічному благополуччю міста. Та кого це хвилює по виборах, бідкається Наталка ПОПОВИЧ, Ужгород.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати