Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Вболіваємо за вас!»

Як українці підтримують своїх військових
07 березня, 12:00
ФОТО РЕЙТЕР

Слова підтримки та гордості від співвітчизників з різних куточків країни наші військові нині слухають через гучномовці у своїх частинах, читають на сторінках Міністерства оборони в соцмережах... Така допомога неоціненна і потрібна щодня. Та українці підтримують не лише словом. Так, наприклад, за словами активіста кіровоградського Майдану Андрія Лавруся, майданівці зібрали 10 тисяч грн для того, щоб військові з Кіровограда поїхали до Криму.

Запоріжжя: Більше десятка військових суден загону морської охорони Державної прикордонної служби України, що раніше дислокувалися в Керчі, зараз знаходяться у Бердянському морському торгівельному порту (Запорізька область). Це їх тимчасове місце перебування,.А зараз члени екіпажі живуть просто на кораблях у морпорту Бердянська. Для вирішення побутових питань задіяна база Бердянського прикордонного сухопутного загону. До допомоги керченським морякам долучився і місцевий морський порт, який надав їм їдальню, баню та пральню. А працівники порту приносять військовим хліб та консервацію.

Мешканці Бердянська також повідомляють, що прикордонникам надають допомогу місцеві підприємці. Тільки в середу вони привезли до порту більше тонни продуктів. Зокрема, це були крупи, макарони, олія, м’ясо, риба, цукор, сіль, мука, чай та кава. А рибалки, яких ще нещодавно прикордонники ганяли як браконьєрів, надали більше ста кілограмів риби, сало та консервацію, повідомляє Катерина КІЗІМ, Запоріжжя.

Херсонщина: П’ятий день поспіль у райцентрі Чаплинка, що на Херсонщині, перебувають українські військові. Чаплинка може стати першим населеним пунктом Херсонщини, до якого в разі поширення підійдуть російські війська. «У Чаплинці організовано збірний пункт для охочих допомогти. Люди несуть все: свіжі і консервовані овочі, гарячі страви, солодке, цигарки, теплий одяг, побутові прилади... Окремо збираються гроші. Дуже допомагають з транспортом і матеріалами для зведення блокпосту підприємці Євген Чеботарьов та Олександр Вельчинський. Селище дійсно об’єдналося, пробудилося, — розповідає «Дню» активіст місцевого Євромайдану Андрій Катишев. — Реакція солдат була неочікувана: вони дуже дивувалися, що на Півдні їх зустрічатимуть українськими прапорами і прийматимуть фактично як удома. Але ж хіба могло бути інакше... Ми ж одна країна. Також формується місцева самооборона. Настрій цивільного населення в прямому сенсі бойовий. Ніхто не хоче поступатися жодним метром рідної землі».

За словами Андрія Катишева, чаплинці також організовують допомогу українським військовим у Криму. Найближчими днями передаватимуть їм гроші та необхідні речі, повідомляє Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон.

Рівненщина: Кримських військових вирішили підтримати фермери. За ніч вони зібрали майже 20 тонн овочів та інших продуктів. І вже учора вранці вантажівка з рівненського майдану вирушила у Крим. «Про таку акцію ми оголосили напередодні увечері. На пропозицію відгукнулися майже 100 місцевих фермерів. В результаті у Крим передаємо овочі, а також борошно, гречку, навіть сало. Проситимемо, щоб вантажівку із нашою агропродукцією зустріли», — розповів голова Рівненської обласної асоціації фермерів і приватних землевласників Дмитро Українець. Тим часом військовослужбовці з міста Дубно, що на Рівненщині, готові прихистити родини колег із Криму, повідомляє Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне.

Тернопіль: як поінформували у прес-службі Тернопільської міськради, у середу міський голова Сергій Надал спілкувався з командиром корвету «Тернопіль» Максимом Ємельяненком, який повідомив про те, що моряки не мають доступу до суші і відповідно не можуть придбати ні продуктів харчування, ні води. Окрім командира, на борту зараз 85 моряків. Тернополяни уже жертвують кошти. Мер дякує представникам майдану, приватним підприємцям і усім не байдужим громадянам. За словами Сергія Надала, гроші збирають на рахунок банківської картки одного з членів екіпажу. «Ми закупимо усе необхідне і продумаємо спосіб, яким чином усе це передати», — зазначив Сергій Надал. Долучилися до акції милосердя і діти. Вони виготовили власноруч подарунки, щоб хоча б якось морально підтримати моряків, які опинилися в скрутному становищі, повідомляє Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати