Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Японський сад... в Одесі

Громадський діяч Анатолій Кавун подарував місту 100-метрову алею сакур
04 грудня, 10:59
ВИСАДЖУВАЛИ САКУРИ ВСІ ЧЛЕНИ РОДИНИ АНАТОЛІЯ КАВУНА. «ДІТИ ВИРОСТУТЬ І ПИШАТИМУТЬСЯ ПОСАДЖЕНОЮ АЛЕЄЮ, НА ЯКУ, ВПЕВНЕНИЙ, ПРИХОДИТИМЕ ПОМИЛУВАТИСЯ ВСЕ МІСТО», — РОЗПОВІДАЄ ВІН / ФОТО З FACEBOOK-СТОРІНКИ АНАТОЛІЯ КАВУНА

В Одеському ботанічному саду ОНУ ім. І.І. Мечникова з’явилася 100-метрова алея сакур. В рамках проекту «Зелене місто» 1 грудня було висаджено 65 дерев. Ініціатором його став громадський діяч та бізнесмен Анатолій Кавун, керівник проекту «Твоє місто». Алея сакур передує створенню маленького японського саду. Також у планах — реконструкція центральної алеї та входу ботанічного саду, встановлення артезіанської свердловини для поливу рослин. За словами Анатолія Кавуна, це потребує значних додаткових ресурсів. Восени в рамках проекту «Зелене місто» вдалося висадити два розарії — на 1 200 та 2 800 кущів.

«Всі мої проекти, одним з яких є «Зелене місто», розташовані на одному майданчику  — «Твоє місто», — розповідає «Дню» Анатолій Кавун. —  Я вирішив, що, крім озеленення вулиць, місту потрібні якісь окраси. Тому до своєї основної діяльності додав фантазійні витівки. Я та моя сім’я висадили 65 сакур сорту канзан — у цього дерева велика махрова квітка. Воно добре приживається у нас: одне таке дерево росте у ботанічному саду з 60-х років. Цієї осені ми також висадили два великі розарії, аналогів яким в Україні немає».  

І це ще не все. «На даний момент я є двигуном процесу створення японського саду, — продовжує одесит. — Я знаходжу людей, які б змогли профінансувати цю ідею. Всі знають, що я не захоплююся політикою, а захоплююся творенням. Проект «Зелене місто» демонструє, як громадяни можуть робити подарунки своєму місту». «Багато людей вже підключаються до нас — самостійно закупляють саджанці, допомагають безкоштовно висаджувати дерева. Нарешті механізм запрацював», — підсумовує Анатолій Кавун.

До речі, найсвіжіша його ідея, пов’язана з японським садом, — подарувати місту... бамбуковий гай. «Поки шукаємо правильне місце і оптимальну ціну, з урахуванням виду бамбука, що приживається в наших умовах», — зазначив ентузіаст на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати