Замість фільтра — фруктові вичавки
Саме зараз, у літній час, коли багато хто заготовляє фрукти на зиму, є простий і доступний спосіб очищення питної води. Якщо ви користуєтеся соковижималкою, то у вас напевно залишаються відходи фруктів, які є прекрасним природним сорбентом, що очищає воду від органічних, токсичних та інших шкідливих речовин. Окрім цього, віджимки (найкраще — яблучні) насичують її вітамінами і корисними мікроелементами.
Для очищення 3—5 літрів води вам знадобляться 100 грамів віджимок. Їх треба засипати у ємність з водою і ретельно перемішувати протягом 1—2 хвилин. Відтак дайте воді настоятися протягом години і потім процідіть її крізь марлю. Тепер її без побоювань можна використати для приготування їжі.