Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

23 грудня, 10:57

16 грудня 2016 року. Вашингтон. Президент США Барак Обама зізнався на прес-конференції в Білому домі, що під час останньої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним у Китаї звертався до нього з вимогою припинити хакерські атаки на Сполучені Штати, пригрозивши наслідками.

17 грудня 2016 року. Мадрид. У столиці Іспанії відбулась благодійна акція — забіг більш ніж десяти тисяч дідів Різдва (іспанською мовою — Папа Ноель)  на 6 кілометрів. Частина зібраних під час реєстрації коштів учасників забігу була направлена у Фонд допомоги хворим на розсіяний склероз.

20 грудня 2016 року. Берлін. Німецький канцлер Ангела Меркель кладе квіти біля різдвяного ярмарку в Берліні, де напередодні вантажівка врізалась у натовп. Унаслідок наїзду загинуло 12 людей, 49 було поранено. Меркель назвала напад на ярмарок терактом і пообіцяла, що злочин буде розслідувано, а винних покарано «настільки жорстко, наскільки це дозволяє закон.

22 грудня 2016 року. Мосул. Сили спеціальних операцій готуються до бою з бойовиками «Ісламської держави» у східній частині другого за величиною міста в Іраку. Мосул понад два роки перебуває під контролем «ІД». 17 жовтня розпочалась операція з його звільнення, в якій беруть участь урядові війська, шиїтське ополчення і курдське формування «пешмерга».

16 грудня 2016 року. Варшава. Майже тисяча поляків зібралась біля будинку парламенту у Варшаві на знак протесту проти запропонованих владою  нових обмежень на діяльність мас-медіа в законодавчому органі країни. Згідно із запропонованими змінами, аудіо- та відеозйомку в польському сеймі буде практично повністю заборонено, а також буде обмежено пересування журналістів. На фото — напис на плакаті: «Через трупи у в’язницю».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати