Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

17 березня, 12:25

16 березня 2017 року. Пекін. Президент Китаю Сі Цзіньпін і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдулазіз Аль-Сауд прибули на церемонію зустрічі у Великому народному палаці. За підсумками переговорів Китай і Саудівська Аравія підписали 14 угод на суму понад 60 млрд доларів, які охоплюють 35 різноманітних проектів у сфері інвестицій, науково-технічних розробок, поліпшення інфраструктури, а також енергетики та космосу.

15 березня 2017 року. Нью-Йорк. Перехожа дівчина дивиться на бронзову «безстрашну дівчинку», яку було встановлено напередодні Міжнародного жіночого дня напроти статуї «атакуючого бика» на вулиці Волл-стріт. Якщо бик є своєрідним символом агресивного фінансового оптимізму та процвітання, то «безстрашна дівчина» є частиною кампанії організації State Street Global Advisors із посилення тиску на компанії — брати більше жінок у керівні органи.

15 березня 2017 року. Варшава. У столиці Польщі з участю міністра закордонних справ України Павла Клімкіна урочисто відкрили сквер імені поета Василя Стуса, активного представника українського культурного руху шістдесятників, якого переслідували та неодноразово ув’язнювали за часів радянської влади. Очільник зовнішньополітичного відомства відзначив символізм того, що Польща першою увічнила пам’ять українського поета шляхом присвоєння його імені одному з центральних скверів столиці.

15 березня 2017 року. Гаага. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який святкує перемогу на парламентських виборах, заявив, що голландці відкинули «хибний вид популізму». За «Народну партію за свободу та демократію» Рютте проголосувало 21,3% виборців, і вона отримає 33 місця у 150-місному парламенті. Правопопулістська «Партія за свободу» Геерта Вілдерса — на другому місці, з 13,1% (20 мандатів). Третє і четверте місце — у партій «Християнсько-демократичний заклик» і «Демократи 66», які отримали відповідно  12,4% (19 місць) і 12,1% (19 місць).

15 березня 2017 року. Токіо. Роботи-динозаври, діючи в ролі портьє, вітають працівника готелю, демонструючи, як потрібно реєструватися в нещодавно відкритому готелі Henn na Hotel у Токійській затоці Ураясу, на сході Токіо. Це вже другий такий готель компанії H.I.S. Co. Henn na Hotel (що в перекладі з японської означає «дивний готель), у якому в якості персоналу працюють роботи

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати