Перейти до основного вмісту

Для зустрічі нового тисячоліття не вистачить шампанського

30 грудня, 00:00

Внаслідок проведеного опитування громадської думки в США та чотирьох європейських країнах соціологи дійшли висновку, що кількість бажаючих пишно відсвяткувати цю дату з шампанським збільшилася на третину, повідомляє АП. Як відомо, для виготовлення напою потрібно як мінімум три роки, а сховища газованого вина розраховані на «середньостатистичне святкування». Тобто, запасів мало — шампанського на всіх не вистачить.

Виробники шампанського висловлюють побоювання, що впродовж року значно активізують свою діяльність підпільні винокурні. Адже псевдошампанського в світі й без того забагато. Якщо за справу візьмуться підпільники, вважає французький винороб Мішель Сорре, лікарям значно додасться роботи. Більшість американців стверджує, що не будуть вживати дешевого-«сумнівного» шампанського — при нагальній потребі можна скористатися й віскі. Але що ж то за свято без шампанського? Єдиним виходом із такої ситуації винороби бачать збільшення виробництва газованого вина, що за якістю не поступається «королю свят». Таким чином, комусь все ж-таки доведеться пити псевдошампанське, і краще його купити у відомих виноробів.

Між тим, на думку бізнесменів, найближчим часом в Європі та Америці різко зросте попит на справжнє шампанське. На цьому тепер можна заробити великі гроші.

№251 30.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Внаслідок проведеного опитування громадської думки в США та чотирьох європейських країнах соціологи дійшли висновку, що кількість бажаючих пишно відсвяткувати цю дату з шампанським збільшилася на третину, повідомляє АП. Як відомо, для виготовлення напою потрібно як мінімум три роки, а сховища газованого вина розраховані на «середньостатистичне святкування». Тобто, запасів мало — шампанського на всіх не вистачить.

Виробники шампанського висловлюють побоювання, що впродовж року значно активізують свою діяльність підпільні винокурні. Адже псевдошампанського в світі й без того забагато. Якщо за справу візьмуться підпільники, вважає французький винороб Мішель Сорре, лікарям значно додасться роботи. Більшість американців стверджує, що не будуть вживати дешевого-«сумнівного» шампанського — при нагальній потребі можна скористатися й віскі. Але що ж то за свято без шампанського? Єдиним виходом із такої ситуації винороби бачать збільшення виробництва газованого вина, що за якістю не поступається «королю свят». Таким чином, комусь все ж-таки доведеться пити псевдошампанське, і краще його купити у відомих виноробів.

Між тим, на думку бізнесменів, найближчим часом в Європі та Америці різко зросте попит на справжнє шампанське. На цьому тепер можна заробити великі гроші.

№251 30.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати