Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дуже результативна зустріч Саакашвілі

01 лютого, 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав «дуже результативною» першу зустріч з американським колегою Бараком Обамою в Білому домі. «У овальній залі я кілька разів зустрічався і з представниками попередньої адміністрації, але цього разу наші стосунки зійшли на вищий щабель і зустріч мала конкретніший зміст. Я залишив Білий дім із важливими намірами. Той факт, що президент Обама говорив про перспективу угоди про вільну торгівлю між США і Грузією, є великим проривом. Створиться комісія, яка працюватиме над економікою, і на новий щабель переходить наша співпраця у сфері оборони та безпеки. Особлива увага приділяється можливостям самооборони Грузії. Він також висловим підтримку прагненню Грузії до НАТО і територіальної цілісності нашої країни. Це дуже важливо, оскільки неодноразово робилися спроби її знищити», — заявив президент Грузії.

Зі свого боку глава Білого дому, коментуючи результати домовленості про вільну торгівлю, зазначив, що «для США і Грузії взаємовигідно продовжувати пошук можливостей для американських інвестицій у Грузії, для продажу наших товарів у Грузії і грузинських товарів у нас».

Обама не залишив поза увагою і демократичних перетворень у Грузії: «Я хочу сказати президентові Саакашвілі, що ми вітаємо ту модель демократії та прозорості, яку вони встановили не лише у себе в країні, а й в регіоні в цілому. Ми сподіваємося, що при збереженні прогресу упродовж наступних кількох років багато інших країн повірять у те, що якщо Грузія змогла здійснити такі перетворення, то й вони зможуть», — заявив Обама. У свою чергу Саакашвілі пообіцяв не зупинятися на досягнутому і провести майбутні парламентські вибори чесно й забезпечити процес наділення великими повноваженнями майбутнього парламенту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати