Хто з’їсть французьке сало?
За останній місяць ціна на м’ясо свиней, вирощених у Франції, впала нижче за собівартість. Представникам 20 тисяч великих французьких господарств, які займаються вирощуванням свиней, вдалося здійснити потужний тиск на уряд, щоб той пролобіював у Брюсселі полегшені процедури експорту французьких м’ясопродуктів до Росії.
Міністр сільського господарства Франції вже заявив, що зазначених обсягів експорту недостатньо, щоб ціни на продукцію свинарства у Франції повернулися до попереднього рівня. 23 листопада міністри сільського господарства країн ЄС на спеціальному засіданні вирішуватимуть, скільки тисяч тонн французького м’яса і сала додатково направити до Росії.
Росіяни ж демонструють готовність з’їсти все, що до них припливе чи приїде. Цього року в Росії зібрано менше ніж 50 мільйонів тонн зернових, що наближається до критичної межі забезпечення населення країни. У зв’язку з девальвацією рубля експорт східноєвропейських харчів до Росії різко скоротився.
№219 14.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»