Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

25 липня, 00:00

Михайлов одержить компенсацію від швейцарського правосуддя

Власті швейцарського кантону Женева будуть змушені виплатити російському бізнесменові Сергію Михайлову компенсацію в розмірі 800 тисяч швейцарських франків за два роки, які він провів у в’язниці. Зазвичай сума подібних компенсацій у Швейцарії не перевищує 10 тисяч франків. Два роки тому Михайлова звинувачували в тому, що він очолював Сонцевську банду із центром у Москві, а також у підробці документів. Суд його виправдав. Однак перед судом підозрюваний був змушений перебувати у в’язниці, і, за словами його адвоката Саломи Паравічині, зазнав фінансових збитків, удвічі більших, аніж зажадав від правосуддя. Суд Женеви вже прийняв схвальне рішення із приводу позову відомого бізнесмена, відомого, згідно з російською пресою, на прізвисько «Михась».

Пожежа допомогла археологам

Найсильніша пожежа в американському штаті Колорадо, яка виникла ще у четвер неподалік національного парку Меса Верда, несподівано призвела до нових археологічних відкриттів. Полум’я знищило густу рослинність, яка приховувала від дослідників понад десяток пам’ятків індіанської культури. Серед них було виявлено руїни кількох досі невідомих індіанських храмів. Однак серйозний і збиток, завданий пожежею, яка, за припущенням, була викликана ударом блискавки: згоріло 4,8 тис. гектарів лісу й близько 1 тис. туристів довелося евакуювати.

Покiйна Штазі може вдарити по живому Колю

У Німеччині оприлюднили секретні досьє Штазі. У них є, зокрема, інформація про колишнього канцлера Гельмута Коля та інших провідних політиків тодішньої ФРН. Проте питання про законність користування цією інформацією є сумнівною, адже зібрана вона було нелегально. Тому федеральний канцлер Німеччини Герхард Шрьодер висловився проти використання досьє Штазі у парламентському розслідуванні фінансового скандалу, який оточує опозиційну Християнсько-демократичну партію, і в черговий раз закликав Гельмута Коля назвати джерело нелегальних фінансових дотацій під час виборчої кампанії. Коль ще в грудні підтвердив, що його партія в обхід законодавства отримала близько 1 мільйона доларів у 1990 році, але він й до сьогодні відмовляється назвати імена донорів. Шрьодер вважає, що рішення використовувати чи ні шпигунські досьє у розслідуванні гучної справи повинна розслідувати відповідна комісія Бундестагу. Поки що, за останніми повідомленнями з Німеччини, вивчається можливість, за якої Коль може «відбутися» відчутним грошовим штрафом. За матеріалами агентства АП

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати