Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

13 лютого, 00:00

Захід посилює тиск на сербів

Британський міністр іноземних справ Робін Кук заявив, що його країна вже наступного тижня надішле до «сусідніх із Косово регіонів» чотири тисячі вояків із танками та артилерією, які могли б бути негайно введені до Косово. Разом із його заявою про те, що саме серби затягують переговори у Рамбуйє, це стало найважливішою складовою кампанії посилення тиску на Белград із боку Заходу. Наразі серби вимагають від західних посередників гарантій, що Косово назавжди залишиться складовою частиною Сербії, албанці вимагають незалежності, а Захід пропонує вирішити питання про політичний статус краю через три роки після встановлення миру.

І в Америці є бідні

Американський уряд підготував доповідь про бідність у країні. І виявилося, що найбіднішим із американських штатів є Міссісіпі, де бідно живе кожен п’ятий американець. А найменше бідних — у Нью-Гемпширі. За останні роки кількість бідних зменшилася в усіх штатах, окрім Айдахо, Монтани, Гаваїв.

Відтепер у США вважається бідною сім’я з чотирьох осіб із щорічним доходом, меншим за $15,596 тис. або з трьох осіб із доходом, меншим за $12,158 тис. Типова ж американська родина, згідно з використаними в доповіді даними за 1995 р., мала річний прибуток $34,076 тис. Причому цей показник різнився від $25,354 тис. у Західній Вірджинії до $44,354 тис. у Нью-Джерсі.

За матеріалами агентств АП та Інтерфакс

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати