Перейти до основного вмісту

Непросте частування

Традиційні в’єтнамські святкові страви знаходять шанувальників і за кордоном
16 лютого, 16:37

Десятки родин у селищі Дай Хоанг, що у дельті Червоної річки (річки Хонгха), приблизно за 100 кілометрів від столиці Ханоя, заробляють на життя, готуючи рибу. Завдяки своєму унікальному аромату популярність цих страв вийшла за межі села, навіть досягнувши в’єтнамських громад за кордоном, чому сприяє зростання доходів та поширення інформації у соціальних мережах, ідеться в повідомленні Reuters. «Я постачаю тушковану рибу скрізь у В’єтнамі, а також на закордонні ринки, хоча переважно на внутрішній ринок», — розповів агентству Тран Дук Фонг, стоячи перед десятками великих глиняних горщиків, над якими висів дим. Його підлеглий Буй Ван Куонг готував чорного коропа серед диму від дров у протигазі. «Без нього я можу працювати лише 15 хвилин», — пояснив чоловік.

За словами Тран Дук Фонга, найсмачніша страва виходить із чорного коропа, який вариться приблизно 12 годин до готовності з дровами з тропічного дерева лонган, більш відомого своїми солодкими, соковитими плодами. Чорного коропа вагою 4-6 кг ретельно відбирають і очищають, нарізають і маринують, а потім готують на бульйоні з прісноводних крабів, змішаних зі спеціями, соєвим соусом, кокосовим молоком та цукром. Корінь калгану кладуть на дно горщиків, щоб запобігти підгоранню риби. Фонг та інші продавці в селі були завалені замовленнями перед місячним Новим роком, який розпочався у п’ятницю. Зазвичай він готує кілька сотень глиняних горщиків з тушеною рибою щодня напередодні свята, отримуючи більшість замовлень через інтернет.

На фото: Буй Ван Куонг у протигазі готує чорного коропа в глиняних горщиках на дровах з дерева лонган, традиційну в’єтнамську страву для святкування місячного Нового року в провінції Ханам, В’єтнам

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати