Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Независимая газета» прогнозує відставку Тарасюка

07 вересня, 00:00

Між тим, російська «Независимая газета» помітила вагомі недоліки нинішнього курсу зовнішньої політики України, який спрямований на те, аби «Москва для Києва стала небажаним політичним і економічним партнером». «Протягом двох останніх років між Москвою та Києвом спостерігалася керована стагнація економічної співпраці, катастрофічно падав товарообмін, гуманітарні відносини зводилися до взаємних претензій і конфронтації», — підкреслює автор. Під час президентських виборів, на його думку, Леонід Кучма був змушений спиратися на ті політичні сили, які орієнтували його тільки на «європейський вибір України» і переконували президента «Росію розглядати як потенційну загрозу суверенітету України». До цього ж газета процитувала недавню заяву президента Кучми про те, що український глава не допустить економічної конфронтації з північним сусідом.

За всі ж наявні та можливі на фронті українсько-російських відносин нібито й мусить відповісти ніхто інший, як Борис Тарасюк, робить висновки «Независимая», передбачаючи, що його відставка станеться уже «в найближчі дні». Усього уряду Леонід Кучма не наважиться розпустити, припускає автор, позаяк в такому разі саме йому, президентові, й доведеться взяти на себе всю відповідальність за майбутню «неминуче холодну зиму». Таким чином, Кучма «вперше піде на конфронтацію не тільки зі своїми націонал-патріотами, але й тими політичними колами в США та Західній Європі, які розглядають Україну як санітарний кордон між «азійською» Росією та «цивілізованою» Європою», — переконана «Независимая газета».

P.S. Тарасюк працює на посаді міністра вже понад два роки — і весь час його «знімають» у російській пресі, — так «Дню» прокоментували публікацію в «Независимой газете» кола, близькі до української дипломатії. Реальних підстав для подібних висновків просто немає й бути не може. Очевидно, те, що російська преса дуже хоче, щоб Тарасюка звільнили з посади, свідчить лише про те, що комусь у Москві добре наступили на мозоль, і в них це болить. Варто звернути увагу й на те, що Тарасюка періодично «знімають» виключно в російській пресі — але не було жодної публікації на цю тему в «Таймс» чи «Файненшнл Таймс», чи «Зюддойче Цайтунг», які теж нерідко пишуть про українського міністра. Чиї інтереси обслуговує «Независимая газета» — відомо. Не є секретом і те, що зарубіжна, передусім російська, преса часто використовується деякими українськими колами для вирішення своїх внутрішньополітичних завдань. Офіційного коментаря МЗС України на публікацію «Независимой газеты» на час виходу номера до друку ще не було.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати