Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сусідство України і ЄС буде добрим,

переконаний Посол Великої Британії Роланд СМIТ
16 липня, 00:00

Роланд Сміт оптимістично оцінив перспективи співпраці британських i українських бізнесменів, однак відзначив проблеми законодавчої бази підприємництва в Україні. З його слів, український уряд знає про труднощі, з якими стикається британський бізнес у нашій країні (постійні інспекції від різних українських відомств, складності із законодавством у податковій сфері, проблеми з українськими позиками). «У майбутньому умови будуть кращими», — висловив свою надію пан Сміт. Він також повідомив, що у Посольства Великої Британії є плани надання допомоги у розвитку малого і середнього бізнесу в Україні. Деякі пілотні проекти вже впроваджуються у Донецькій, Луганській і Львівській областях. «У нас є досвід реструктуризації вугільної галузі, який може бути корисним для України», — сказав Роланд Сміт. «Я бачу великі можливості співпраці у сфері енергетики. Україна — транзитна держава між Росією і Європейським Союзом, і у цій сфері можуть бути можливості для британських фірм», — заявив він.

На доказ можливості активізації співпраці між Лондоном і Києвом Роланд Сміт повідомив про введення прискорених схем подачі заяв на отримання британських віз для окремих категорій українських громадян і компаній. З його слів, відповідно до однієї зі схем, нова система обслуговування «бізнес-експрес» буде поширюватися на компанії, не менше 5 співробітників яких відвідують Велику Британію, а також компанії, що є учасницями Британсько-української торгової палати і Американської торгової палати. Крім того, повідомив Роланд Сміт, відтепер акредитовані туристичні агентства зможуть подавати заяви на отримання віз від груп.

Зі слів Посла Великої Британії, також у ході випробувального терміну обмежена кількість бажаючих зможе замовити дату подачі заяви електронною поштою. «Хоч попит на місця за цією схемою може перевищити кількість існуючих місць, які може запропонувати візовий відділ посольства спочатку, вона дозволить певній кількості людей відвідати візовий відділ з гарантованою можливістю подати заявку», — відзначив посол. «Всі ці схеми розроблено для того, щоб позбавити від необхідності стояти у черзі якомога більшу кількість людей, чиї заявки повинні розглядатися за прискореною схемою», — підкреслив Роланд Сміт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати