Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська делегація на інавгурації президента Тайваню: новий етап міжнародної підтримки

21 травня, 12:29
Ганна Гопко з президентом Тайваню

Тайбей, Тайвань — Ганна Гопко, представниця громадянського суспільства з України, взяла участь в інавгурації новообраного президента Тайваню Лая Цінде. Цей візит підкреслив важливість міжнародної підтримки для України в умовах триваючої агресії з боку Росії. Під час церемонії Гопко передала подяку від українського суспільства за підтримку і віру в перемогу України.

На урочистій церемонії були присутні високопосадовці Тайваню, включаючи віцепрезидента, секретаря Ради національної безпеки, представників Міністерства оборони та закордонних справ. Також до церемонії долучилися делегації з Британії, Швеції, Південної Кореї, Литви, Словаччини та Брюсселя, депутати Європарламенту.

фото

Делегація шведського парламенту

Президент Тайваню у своєму зверненні до української делегації висловив вдячність за теплі слова і запевнив, що Тайвань підтримує народ України у цей складний час.

Ганна Гопко наголосила на історичному значенні цього візиту, порівнюючи його з подіями 1955 року, коли Ярослав Стецько, голова Антибільшовицького блоку народів, подорожував світом у пошуках підтримки для боротьби з комунізмом. Саме тоді Ярослав Стецько прибув з офіційним візитом на острів Тайвань, де в той час розташовувалося керівництво Китайської Республіки на чолі з Чан Кайші. Через рік в українському видавництві у Мюнхені вийшла друком його праця під назвою "Тайвань - острів свободи та надії".

 "Сьогодні ми бачимо, як Тайвань підтримує Україну у її боротьбі за свободу та суверенітет. Це ще раз підкреслює важливість міжнародної солідарності та співпраці," — сказала Гопко. 

З початку повномасштабного вторгнення Росії Тайвань зайняв дуже чітку позицію стосовно України: засудив російську агресію, застосував економічні важелі впливу, впровадив санкції проти Росії та Білорусі, надав фінансову допомогу, зокрема для відновлення цивільної інфраструктури.

Цей візит є важливим кроком у зміцненні міжнародних зв'язків та пошуку нових можливостей для співпраці. Міжнародна підтримка, особливо у такі важкі часи, є надзвичайно потрібною для України, і Тайвань демонструє свою солідарність та готовність допомагати.

Довідка.

Як співзасновниця ICUV – Міжнародного центру української перемоги та голова правління Мережі захисту національних інтересів ANTS, Гопко вперше відвідала Тайвань у жовтні минулого року для участі в 11-й Глобальній асамблеї Світового руху за демократію. Асамблея зібрала понад 200 представників більш ніж 70 країн заради поширення демократичних цінностей та обміну ідеями щодо боротьби з авторитарними режимами. Тайвань тоді виділив новий пакет фінансової допомоги для України, а також обговорювалися можливості майбутніх демократичних реформ і спільного досвіду протистояння авторитарним режимам.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати