Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Палиці в колеса «швидким»

«Фейсбук» заблокував основний акаунт волонтерки Анни Домбровської. Але збір допомоги не зупиняється
19 лютого, 18:16

Аню Домбровську наші читачі знають давно, адже вона розвозить по прифронтових містах і селах Донбасу хліб та українську пресу, зокрема «День». А ще пости Ані з проханням надіслати кошти на ліки та ремонт машин швидкої допомоги на передовій отримують багато відгуків, як у «фейсбучному», так і в грошовому еквіваленті. Та вони привертають увагу не лише тих, хто хоче допомогти.

Сьогодні, 19 лютого, Анна оприлюднила на своєму основному акаунті у «Фейсбуці» («Анна Домбровская») черговий допис про збір грошей на ремонт «швидкої». А за годину профіль у соцмережі забанили аж на 30 днів. Через той самий пост про збір коштів на «швидкі». Виявилось, чомусь він «порушує стандарти спільноти». Скоріш за все, доклалися російські тролі, які скаржилися на «неугодний» пост.

Звісно, Аня, яка, до речі, є росіянкою, продовжить збирати кошти на медичну допомогу та пресу, але через іншу сторінку, де поки значно менше підписників.

Про все це волонтерка розповіла, коли заїхала в гості до редакції «Дня». Між іншим, 20 лютого Аня планувала оголосити черговий збір коштів на закупку свіжих примірників газет. Тож зараз важливо надати ситуації якомога більше розголосу, щоб люди знали - збір і відправка допомоги тривають, і вони можуть до цього долучитися.

Сама Аня отримала подарунок від головного редактора «Дня» Лариси Івшиної - два примірники книжки «Україна Incognita. ТОП-25», якраз до Міжнародного дня дарування книг, що пройшов 14 лютого. 

Нагадаємо також, що Аня кілька місяців збирає книжки для шкіл у прифронтових селах. Книжки надсилають зі всього світу: є благодійники з Канади та російського Южно-Сахалінська.

Загалом волонтерка вже забезпечила ними дев’ять шкіл і не планує спиняти обертів. Як, власне, і з допомогою ліками та газетами. Тим часом у Facebook заблоковано інший акаунт Анни Домбровської. Тож стежте за її дописами на сайті Anna Dombrovskaya.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати