Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про солідарність «творчих практиків»

Завтра — День солідарності журналістів. У неділю — День дизайнера-графіка
07 вересня, 00:00
МАЛЮНОК АННИ ГАВРИЛЮК

Прийдешні вихідні для мене певною мірою особливі. Адже свята, що припадають на ці дні, є уособленням моєї роботи. 8 вересня — День солідарності журналістів, а 9 — День дизайнера-графіка. Я не журналіст і не дизайнер, але склалося так, що робота моя стосується саме цих двох сфер.

Обираючи майбутню професію, я керувалася найперше бажанням зробити світ кращим і красивішим. Мотиви, я думаю, знайомі багатьом... На той час я не бачила різниці між графічним дизайнером та художником. Може, колись так дійсно було, але не тепер. Тепер, дивлячись на світові зразки графічного дизайну, я розумію різницю. На противагу художникам, не обмеженим у своїй творчості, графічний дизайнер має бути прагматиком, але при цьому не втрачати естетичної складової. Ось таке поєднання краси та практичності вражає мене в дизайнерах. Таку саму «раціональну творчість» у роботі мають застосовувати й журналісти.

Обидві ці професії об’єднані інформацією. Донести інформацію красиво, не розгубивши при цьому змісту — головне завдання як журналіста, так і графічного дизайнера. Це і є чудовим способом зробити світ кращим і красивішим.

Тож цих вихідних — Дні солідарності всіх «творчих прагматиків».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати