Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

05 червня, 00:00

Азербайджан надасть нафту для завантаження нафтопроводу Одеса — Броди

Україна й Азербайджан підписали угоду про принципи співпраці в нафтовій галузі, згідно з якою азербайджанська сторона надасть українській можливість придбати нафту в обсязі, необхідному для завантаження нафтопроводу Одеса — Броди, на комерційній, недискримінаційній основі. З української сторони угоду підписав віце-прем’єр Андрій Клюєв, з азербайджанської — перший віце-прем’єр Аббас Аббасов. Сторони забезпечують у рамках нинішніх потужностей необхідні умови для безпечного, ефективного, безперешкодного транспортування нафти територією своїх країн, зокрема в режимі транзиту. Документ передбачає регулярний обмін інформацією про існуючі та перспективні потужності нафтотранспортних засобів і об’єктів на території обох країн.

Борги на енергоринку зростають

Заборгованість оптового ринку електроенергії перед енергогенеруючими компаніями України за відпущену електроенергію в січні — квітні цього року збільшилася на 3,2% — до 17849,4 млн. грн. Борг енергопостачальних компаній (обленерго) за електроенергію, придбану на оптовому ринку, в січні — квітні збільшився на 2,7% (за аналогічний період 2003 року — на 5,0%) та за станом на 1 травня 2004 року становив 16642,4 млн. грн. У свою чергу, борги споживачів перед обленерго за чотири місяці 2004 року збільшилися на 1% (за аналогічний період минулого року — на 6%) та за станом на 1 травня 2004 року становили 10656,4 млн. грн.

Нафтовики тренуються гасити пожежі

Наприкінці травня на базі полігону психологічної підготовки особового складу Прилуцького загону ДПО- 1 з охорони об’єктів НГВУ «Чернігівнафтогаз» та Гнідинцівського газопереробного заводу ВАТ «Укрнафта» проводилися комплексні пожежно-тактичні навчання. Крім особового складу цих підрозділів, учасниками навчань стали аварійно-рятувальні сили УМНС України в Чернігівській області та Прилуцький загін ДПО-1, а також була задіяна спеціальна пожежна техніка загону аварійно-рятувальних робіт з охорони об’єктів «Бєларусьнафта» (м.Рєчиця). Усього вчилися діяти в екстремальних умовах близько 100 чоловік, використовувалися 15 одиниць пожежної техніки основного і спеціального призначення. Програма передбачала гасіння нафтового амбару, газової свердловини, відкритих технологічних установок в реальних умовах пожежі. Навчання дозволили якісно підготувати особовий склад до гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на підприємствах нафтової та нафтопереробної галузі.

Рейтинги зі стабільним прогнозом

Міжнародна рейтингова агенція Moody’s присвоїла державному експортно-імпортному банкові України (Укрексимбанк) рейтинг фінансової стійкості «E+» і довготерміновий та короткотерміновий рейтинги «B2/NP» у валюті. Всі рейтинги мають стабільний прогноз. Наприкінці травня агенція Fitch присвоїла Укрексимбанкові довготерміновий рейтинг «В+ «, короткотерміновий «В» і підтримки «4» зі стабільним прогнозом. Укрексимбанк отримує рейтинги у зв’язку з планами розмістити три- та семирічні єврооблігації на суму $100—150 млн., для чого залучено лід-менеджерів Dresdner Bank і UBS.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати