Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Небо у «заторах» Прогноз AirHelp на 2019 рік

кількість відмін і затримок рейсів по всьому світу може дійти до 33 000 на день
22 лютого, 10:51
ФОТО REUTERS

Брак пілотів у всьому світі і той факт, що аеропорти і раніше не готові справлятися з існуючим завантаженим розкладом рейсів, можуть привести до того, що в 2019 році рейси будуть затримуватися і скасовуватися навіть частіше, ніж в минулому році. За прогнозами провідної світової компаній з відшкодування збитків за зтримані чи скасовані рейси AirHelp, в 2019 році по всьому світу більше 11 млн авіапасажирів постраждають від затримок і скасувань рейсів, за які їм буде покладатися компенсація, передбачена європейським Регламентом ЄС №261. Кількість відмін і затримок рейсів у всьому світі може дійти до 30 000 в день.

«Невизначена ситуація з виходом Великобританії з Євросоюзу, загроза чергових страйків, нестача пілотів і авіадиспетчерів і перевантажений графік в більшості найбільших аеропортів Європи —  мандрівникам варто приготуватися до того, що в 2019 році рідше затримуватися рейси не будуть. За нашими прогнозами, більш 11 млн авіапасажирів у всьому світі постраждають від затримок і скасувань рейсів, за які їм буде покладатися компенсація, передбачена європейським Регламентом №261. Тому ми закликаємо всіх мандрівників дізнатися свої права і відстоювати їх, вимагаючи належну їм за законом компенсацію «, —  каже Хенрик Зіллмер, CEO AirHelp.

У минулому році понад 10,3 млн авіапасажирів вилетіло з аеропортів України. У 2019, за прогнозами AirHelp, цей показник виросте до більш ніж 10,6 млн пасажирів.

Збільшення пасажиропотоку може привести до ще більш значного зростання кількості зірваних рейсів, оскільки ні авіакомпанії, ні аеропорти, судячи з усього, не вжили достатніх заходів для того, щоб мати можливість справлятися з більш високою завантаженням.

За прогнозами AirHelp, в 2019 році від тих чи інших проблем з авіаперельотом (починаючи від 15-хвилинних затримок і закінчуючи більш ніж 3-годинними затримками і відмінами, за які за законами ЄС вже покладається фінансова компенсація) на території України постраждають більше 1,36 млн пасажирів. Від проблем, за які належить компенсація, передбачена Регламентом ЕС№261, постраждають, за прогнозами, понад 23 400 осіб. Всього буде зірвано і буде зірвано більше 11 000 рейсів, тобто більше 30 авіаперельотів в день. Для України цей показник становитиме 23 400 осіб. Самим напруженим періодом для українських аеропортів, згідно з висновками фахівців AirHelp, які проаналізували статистику за останні кілька років, стане середина вересня. Найпопулярнішими напрямками для українських авіамандрівників в 2019 році стануть, за прогнозами фахівців, Москва, Стамбул, Київ і Мінськ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати