Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перетворення на «цілісний навчальний комплекс»

На львівському військовому полігоні вдосконалять навчально-польову базу
07 червня, 12:10

Напередодні Дня журналіста керівництво Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного запросило львівських медійників на Яворівський полігон — у Міжнародний центр миротворчості та безпеки, який входить до складу військового вишу, щоб продемонструвати особливості підготовки українських вояків. Так, військовослужбовці за контрактом продемонстрували представникам ЗМІ специфіку несення служби на стаціонарному блокпосту та дії особового складу у разі виявлення порушників, також — при нападі диверсійно-розвідувальної групи. Інструктори з тактичної медицини показали, як евакуйовувати з поля бою поранених та надавати екстрену домедичну допомогу.

За словами начальника Академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука, зараз триває активна фаза вдосконалення об’єктів навчально-польової бази полігону. Уже поточного року, згідно з рішенням Президента України та керівництва оборонного відомства, на полігоні створять кілька нових об’єктів, які відповідатимуть найсучаснішим вимогам, зокрема — і стандартам НАТО. Також невдовзі на полігоні побудують казарми. Наразі ж «стаціонарними» місцями забезпечені лишень строковики — контрактники живуть у наметах, які давним-давно підлягають списанню.

На думку керівника військового навчального закладу, після модернізації цього найбільшого в Європі полігону він перетвориться на цілісний навчальний комплекс, відтак військові зможуть використовувати його значно ефективніше. «Якщо раніше полігон використовувався на 10—15%, окремими площами, то після модернізації використовуватиметься на 90—95%», — заявив генерал. 

Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати