Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Варварський теракт» на кордоні Сирії і Туреччини

14 травня, 10:37

Внаслідок вибуху двох бомб, закладених в автомобілі, 46 осіб загинуло та ще 100 було поранено в турецькому місті Рейханли, що поблизу турецько-сирійського кордону. Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу назвав цей інцидент «варварським терактом».

Уже відомо про затримання дев’ятьох осіб, яких підозрюють у скоєнні цього теракту і які працювали на терористичне угрупування, тісно пов’язане з сирійською владою. «В результаті розслідування ми встановили, що ця марксистська організація безпосередньо пов’язана із сирійським режимом. Туреччина закликає міжнародну спільноту припинити агресивну поведінку режиму і виробити чітку позицію щодо провокаційних дій режиму, що роздмухують полум’я кризи», — сказав Давутоглу, слова якого наводить Euronews.

Нагадаємо, з початку протистояння сил президента Сирії Башара Асада та повстанців 2011 року, яке переросло у громадянську війну, загинуло понад 80 тис. осіб. Такі дані наводить сирійська правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights. Ще 12,5 тис. сирійців вважають зниклими безвісти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати