Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кирило ГАЛУШКО, історик

29 грудня, 10:51

1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ і Україну? Які з них – на краще, які – навпаки?

В українців, мабуть, буде лише єдина відповідь: наш світ точно змінили події Євромайдану. На краще чи на гірше? У будь-якому разі на краще, як би воно не закінчилося. Ми усвідомили свою силу і обсяг своєї віри в свою здатність змінити світ. І якщо світ і змінюється - то саме тут.

2. Яка подія в житті країни за рік, що минає, стала найважливішою особисто для вас?

З неукраїнських подій - мабуть смерть Нельсона Мандели. Я чув про нього і з радянської пропаганди свого дитинства, і з політичних новин дорослого життя. Попри будь-які оцінки його як політика - зараз кожен із нас особливо цінує приклади громадянської мужності і віри.

3. Поділіться прикладами ситуацій або людей, які додають вам сил та оптимізму.

Таких людей зараз багато і в Києві, і по країні. Важливо те, що ми один одного підтримуємо і надихаємо. За ці дні я нарешті зустрівся зі своїми однокурсниками, яких не бачив з випуску 17 років. Здогадайдеся - де... Ми самі - ті люди, які створюють "ситуації". А найбільше мене особисто надихають мої студенти, які за останній місяць суттєво підвищили свою "громадянську освіту".

4. Автори, статті, проекти газети «День», які вирізнялися в 2013 році?

Не хотів би когось надто виділяти. мені, як завжди подобається Україна-інкогніта, яка тепер збагатилася дуже яскравою і виразною інфографікою.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати