Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перевізники богів

Сьогодні в місті Лева відкрили виставку «Вихідні верхи»
03 вересня, 00:00

Кілька місяців тому городянам і гостям міста Львова вирішили нагадати про принади спілкування з конями. Задля цього організували акцію «Вихідні верхи», під час якої діти та дорослі мали можливість проїхатися верхи, поспілкуватися з тими, хто доглядає за кіньми, поспостерігати за показовими змаганнями кінних шкіл Львова і навіть за театралізованим виступом.

У «Вихідних верхи» також взяли участь львівські художники, які скористалися нагодою замалювати коня з натури. Результат своїх вражень від спілкування з цими тваринами митці (Анна Атоян, Тарас Бенях, Тамара Волошенко, Мирослав Дедишин, Олена Каменецька-Остапчук, Соломія Ковтун, Ігор Маїк, Уляна Нищук-Борисяк, Ольга Кваша, Остап Патик, Наталія Пухінда, Юрко Римар, Сергій Яроцький, Олег Герич, Денрис Струк, Ірина Фартух та Іван Турецький) представили на однойменній виставці, що відкрилася сьогодні у львівському Палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17).

Як розповіла «Дню» одна з організаторів виставки мистецтвознавець Наталка Космолінська, «кінь — одне з перших зображень, які видряпала на стіні печери рука прадавньої людини». Коні впродовж століть працювали, рятували, надихали, возили богів, королів, й самі були для первісної людини напівбогами.

У ХХ столітті поступ техногенної цивілізації «полегшив» коням життя, але водночас позбавив людей можливості безпосереднього спілкування із ними. Понад півстоліття тому коні зникли з побуту homo sapiens, і сьогодні кінь для пересічного городянина — картинка у телевізорі, в моніторі. Або в рамці на стіні музею...

Виставка «Вихідних верхи» у львівському Палаці мистецтв триватиме два тижні.

 

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати