Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Результат великий і результат маленький

09 вересня, 00:00

Для тих, хто не знав турнірної ситуації у відбірковій групі Кубка світу, де виступає національна збірна України, вигляд головного стадіону країни після матчу команд України і Туреччини нагадав би театр абсурду: наша збірна програла 0:1, однак після матчу хлопців у синьо-жовтій формі вітали як переможців. На щастя, ситуацію знали всі. Понад сімдесят тисяч глядачів прийшли на трибуни Олімпійського стадіону столиці аби привітати нашу збірну із першим в її історії виходом до фінального турніру світової першості.

Щодо конкретної гри із Туреччиною, то наша команда прагнула показати насамперед хорошу гру, що загалом удалося. Стільки красивих атак, небезпечних флангових проходів, несподіваних комбінацій і ударів по воротах збірна України не демонструвала, здається, ніколи. А те, що за такої хорошої гри перемогли таки турки, то цьому є просте пояснення: для них ця гра була вирішальною!

Не дуже втішний результат одного матчу не міг вплинули на головний, так би мовити, великий результат: наш футбол уперше буде представлений на світовому футбольному форумі. Радості з цього приводу не змогла затьмарити поразка від турків, так само, як не зможуть її затьмарити і подальші можливі невдачі команди Олега Блохіна. Аж до червня наступного року, коли в Мюнхені візьме старт головне футбольне змагання світу, ми можемо з повним правом утішатися небувалим успіхом нашого футболу.

Але вже зараз слід робити все, щоб і в Німеччині- 2006 результат нашої футбольної збірної був великим. Лише тоді можна буде знову спокійно святкувати, не зважаючи на окрему поразку в окремому матчі. До речі, уболівальники ще раз матимуть нагоду вшанувати збірну України за місяць, коли на стадіоні Дніпропетровська відбудеться останній офіційний матч українців в рамках відбіркового турніру. Збірна України, яка достроково посіла перше місце в групі, прийматиме збірну Албанії, яка вже втратила всі шанси на одне із двох перших місць.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати