Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

11-та річниця початку російсько-грузинської війни: Україна солідарна з Грузією

07 серпня, 19:43
ФОТО REUTERS

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує розв’язану Російською Федерацією війну проти Грузії, розпочату 7 серпня 2008 року, триваючу незаконну окупацію суверенних територій Грузії в Абхазії та Цхінвальському регіоні/Південній Осетії, а також кроки російського окупаційного режиму, спрямовані на їхню фактичну анексію», — йдеться в заяві міністерства, оприлюдненій учора.

МЗС підтвердило непохитну підтримку суверенітету і територіальній цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах та заявило про необхідність мирного вирішення конфлікту на основі фундаментальних принципів і норм міжнародного права.

«Досвід засвідчив, що політика умиротворення агресора шляхом заморожування російсько-грузинського конфлікту розв’язала йому руки та призвела до прямої збройної агресії Російської Федерації проти України в лютому 2014 року», — наголошується в заяві.

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту продовжити вживати консолідованих заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності та суверенітету держав, які постраждали від агресивної політики Росії.

«У ці дні ми разом з Грузією сумуємо за жертвами війни, віддаючи їм шану пам’яті, та поділяємо з усім Грузинським народом біль непоправних втрат», — зазначили в українському МЗС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати