Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До депутатів...

Вікторія СЮМАР: «Там чоловіки, які думають, як їм утримати Авдіївку і полігон, а ви думаєте, як вам у четвер полетіти в Париж на футбол»...
14 червня, 19:23
ФОТО ОЛЕКСАНДРА КОСАРЄВА

У вівторок заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар з трибуни Верховної Ради зробила декілька цікавих і правильних заяв. У своєму виступі вона підкреслила, що народні депутати побували в зоні АТО, де спілкувалися з місцевими мешканцями. Для парламентарів, звичайно, це важливий візит (навіть обов’язок), адже як ще можна відчути біль і потребу людей, яких безпосередньо торкнулася війна.

«Ви знаєте, що ціла 30-кілометрова зона АТО покрита сьогодні російськими телеканалами і там немає українських сигналів. Що це означає на практиці? Ми ходили до людей і запитували, чи знають люди в зоні АТО, хто з ким воює і хто їх обстрілює. Знаєте, що нам відповідали? Відповідали, що це, напевно, «Айдар» воює із ЗСУ. А знаєте, чому вони так думають? Тому що їм так показує телеканал «Росія». Бо іншого, українського, сигналу там немає. Але там є українські патріоти. Там є керівники сіл, які знаєте, як викручуються? Вони посеред села, там, де базари, ставлять гучномовці, такі як під час Другої світової війни. Ми спробуємо завести туди кабель, щоб був український сигнал», — сказала Сюмар.

«Але у мене до вас питання, колеги: а що ми тут з вами робимо для цих людей, які щодня потерпають від обстрілів? — продовжила вона. — Так війни не виграють. Там іде війна, а ми з вами тут змагаємося, хто красивіше один одного принизить. Там чоловіки, які думають, як їм утримати Авдіївку і полігон, що завойовано там, а ви думаєте, як вам у четвер полетіти в Париж на футбол».

Сюмар наголосила, що деякі депутати зумисно блокують ухвалення законопроекту про спецконфіскації коштів Януковича, позбавляючи тим самим фінансування оборонний комплекс України. Вона закликала Раду проголосувати за цей законопроект у четвер, 16 червня. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати