Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Каста недоторканних» може скоротитися

07 лютого, 00:00

Верховна Рада від час поточного пленарного тижня розгляне законопроект про зняття депутатської недоторканності з депутатів місцевих рад. Про це в понеділок на прес-конференції повідомив спікер парламенту Володимир Литвин, передає кореспондент proUA.

Голова ВР не брався прогнозувати, яким може бути рішення парламенту щодо цього законопроекту. «Мою позицію ви знаєте, — депутат не повинен нести відповідальність за свою депутатську діяльність», — сказав спікер. Водночас, за його словами, в тому, що стосується іншої діяльності депутатів, усі повинні бути рівними перед законом.

Як відомо, ухвалений парламентом закон про недоторканність депутатів місцевих рад Президент підписав на тій підставі, що за нього проголосували понад 270 депутатів, а терміни, надані на ветування закону, мовляв, уже минули. Пізніше неофіційні джерела вказали, що цей документ був одним із пунктів Меморандуму про співпрацю, підписаного Віктором Ющенком і лідером Партії Регіонів Віктором Януковичем напередодні повторного голосування за затвердження Юрія Єханурова на посаді прем'єр- міністра України.

Відтоді Президент неодноразово повторював, що йому самому не подобається депутатська недоторканність усіх рівнів. Згодом В. Ющенко вніс подання до Конституційного Суду з проханням розглянути конституційність Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати