Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Незалежнiсть — під пиво

26 серпня, 00:00

День незалежності минув. У столиці він відгримів гусеницями бронетехніки, децибелами вуличних концертів і спалахами святкового салюту. Святковий Хрещатик вирував увесь день. Одні — жваво торгували, інші — купували, треті — охороняли. Головним товаром було пиво.

Увечері, за квартал один від одного, відбулися два грандіозних концерти: на майдані Незалежності, — організований молодіжним центром «XXI століття для України», і на Європейській площі, — «Таврійськими іграми». Спонсором одного було пиво «Славутич», іншого — «Таллер». Обидві акції відбувалися одночасно й дуже нагадували рекламні, за висловом одного з глядачів — «Артисти — за пиво!». Як сказав головний режисер-постановник концерту на майдані — Олексій Кужельний, у ньому повинні були взяти участь 18 колективів і 16 артистів, що загалом, за найприблизнішими підрахунками, становило понад 50 осіб. Технічних працівників — понад тисячу. Творчої групи — майже 40. Разом — близько півтори тисячі творчих і технічних працівників. Начальник головного управління культури м. Києва, Олександр Биструшкин повідомив, що міськдержадміністрація виділила на проведення святкових заходів 230 тис. гривень, із них 60 тис. — на майдан, що за нинішнього рівня розцінок здатне було покрити лише невелику частку всіх витрат. Отож без спонсорiв та їх реклами не могло обiйтися.

ДО РЕЧІ

Минулі вихідні, вважає начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України у м. Києві полковник Олександр Зарубицький, пройшли відносно спокійно: «Міліція забезпечила належну охорону громадського порядку, відзначившись при цьому демократичністю та коректністю, — повідомив він кореспонденту «Дня» Олександру ФАНДЄЄВУ . — Помітно порадувала охоронців порядку підвищена законослухняність людей і почуття обстановки». За даними Головного управління МВС, лише на майдані Незалежності святкували майже 150 тис. киян і гостей столиці. Зрозуміло, народ, особливо молодий, активно «підігрівався» і без бійок, побитого скла в трамваях і плафонів у метро, а також інших ексцесів — не обійшлося. Проте День незалежності у медвитверезнику вранці наступного дня згадували лише 12 чоловік (за звичайної добової «норми» 60—70). Святкового вівторка зафіксовано 25 затримань і 92 злочини (звичайно 150 — 200). Причому 78 з них розкрито по гарячих слідах і, що найголовніше, за даними ГУМВС не скоєно жодного тяжкого злочину. З трьох пограбувань — два розкрито, з двох викрадачів «Жигулів» — одного затримано. Крім того, свято було «відзначене» також однією крадіжкою і шістьма ДТП.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати