Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні в Раді можуть представити зміни до Конституції

Віталій КОВАЛЬЧУК: «Жодного особливого статусу для тимчасово окупованих територій у проекті Основного Закону не передбачено»
01 липня, 13:18
ЗАВДАННЯ НЕ З ЛЕГКИХ. УЧОРА, КОМЕНТУЮЧИ ТЕМУ ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ У ЧАСТИНІ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ, ГОЛОВА ПАРЛАМЕНТУ ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН НАГОЛОСИВ: «МИ МАТИМЕМО ЩОНАЙМЕНШЕ ТРИ ГОЛОСУВАННЯ. У ЦЬОМУ МІСЯЦІ ДО КІНЦЯ СЕСІЇ — ВКЛЮЧИТИ ДО ПОРЯДКУ ДЕННОГО ТА НАПРАВИТИ ДО КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ. НАСТУПНОГО МІСЯЦЯ, ЯКЩО ЦЕЙ ВИСНОВОК БУДЕ ПОЗИТИВНИМ, МИ МАЄМО ПРОГОЛОСУВАТИ, КОЛИ ВІН ПОВЕРНЕТЬСЯ З КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ. І ТРЕТЄ, ВРЕШТІ-РЕШТ ТРЬОМАСТАМИ ГОЛОСАМИ ПЕРЕДАТИ ВЛАДУ НА МІСЦЯ» / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

В середу Президент може представити у Верховній Раді проект змін до Конституції. Про це «Дню» неофіційно підтвердили деякі народні депутати з пропрезидентської парламентської фракції «Блок Петра Порошенка». Тим часом, перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук провів учора зустріч з журналістами, де заявив, що «Президент внесе в парламент проект змін найближчим часом».

«Ми врахували рекомендації Венеціанської комісії, — наголошує Ковальчук. — Жодного особливого статусу для цих територій у проекті Конституції не передбачається. У поданій на розгляд Президенту версії у перехідних положеннях лише згадано, що порядок місцевого самоврядування у окремих районах Донецької та Луганської областей визначається законом. Такою була пропозиція Венеціанської комісії. Нагадаю, що цей закон — про особливості самоврядування — вже діє, і жодних нових особливостей проект Конституції не передбачає».

Перший заступник Глави АПУ повідомив, що впровадження змін до Конституції в частині децентралізації потягне за собою затвердження змін до близько 500 законодавчих актів, а подальші зміни до Конституції стосуватимуться сфери правосуддя, а також прав та свобод людини і громадянина.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати