Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Спасибі, що живий! Але...

Спецоперація СБУ із запобігання вбивству журналіста Аркадія Бабченка, напевно, увійде в аннали спецслужб
30 травня, 19:41
ФОТО РЕЙТЕР

За останню добу Україна пережила два шоки. Перший — від новини про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка. Другий — від новини про те, що він живий. Уже під вечір середи керівники силових структур України провели спільний брифінг, на якому був присутній і сам Бабченко.

«Я мав би принести співчуття родині, але я, навпаки, хочу привітати... Я хочу привітати Аркадія Бабченка з третім днем народження», — заявив голова СБУ Василь Грицак. За його словами, українська спецслужба провела спецоперацію з максимальним захистом для того, щоб виявити і затримати виконавців і замовників злочину.

В СБУ повідомили, що вбивство російського журналіста у Києві замовили російські спецслужби. «Близько трьох годин тому організатор цього злочину нами був затриманий у місті Києві», — заявив Грицак, а також додав: «Службою задокументовано, що для реалізації цього цинічного плану спецслужбами РФ був завербований громадянин України «Г», який отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців для скоєння низки терористичних актів з численними жертвами. Організатори цього злочину говорив про необхідність усунення — вдумайтеся в цифру — 30 осіб на території України...»

Особа, яка мала вбити Бабченка, мала ще одне завдання від російських спецслужб. «Російськими спецслужбами було поставлено ще одне завдання для громадянина «Г». Це нелегальна закупівля за кошти російських спецслужб зброї та боєприпасів з метою закладення таких баз зі зброєю та боєприпасами на території центральної частини України», — сказав Грицак.

Слава Богу, що Аркадій Бабченко живий. Але те, що ця спецоперація СБУ викличе багато запитань, і те, що вона стане предметом для вивчення іноземними спецслужбами, це точно. Українське суспільство, в свою чергу, пережило психологічний шок, але продемонструвало, що воно вміє співчувати. Самі ж висновки ще попереду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати