Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Насильство у світі, туристична Вінниця, саморозвиток...

«День» дізнавався, чим живуть і за що вболівають жителі міста над Бугом
24 травня, 11:01

Мар’яна ТРАЧУК, менеджер Благодійного фонду «Подільська громада»:

— Тиждень був присвячений, як не дивно, наполегливій роботі. Та й наступний буде, мабуть, таким же клопітним. Ми готуємо унікальну благодійну акцію. Українські зірки шоу-бізнесу приїдуть до Вінниці, щоб безкоштовно заспівати на благодійному концерті на підтримку дітей з обмеженими фізичними можливостями. Якщо конкретніше, то зібрані кошти підуть на реконструкцію однієї з вінницьких шкіл, аби задовольняти потреби діток на візках. Унікальність концерту полягатиме в тому, що артисти свої хіти виконуватимуть під супровід військового оркестру. Впевнена, що це здивує усіх, хто погодиться стати учасником акції. Сподіваюся, охочих буде багато. Бо, крім приємного настрою, концерт подарує ще й нагоду зробити гарну справу.

Анатолій УЛЬЯНОВ, підприємець, директор рекламного агентства «Вінницька реклама»:

— Середина травня запам’яталася Днем Європи, який святкують у Вінниці, а саме його організацією — живими статуями, святковим настроєм, виступами музичних колективів. Шкода, що програма повторюється вже кілька років поспіль без особливих нововведень. Це наводить на роздуми про те, як краще «продавати» Вінницю. Чому сюди варто їхати і витрачати гроші? Гадаю, створені легенди повинні розвиватися. Це стосується і загальноміських свят, і найбільшого в Європі світло-музичного фонтану, і ще низки традиційних туристичних визначних пам’яток: садиба-музей Миколи Пирогова, руїни ставки Гітлера «Вервольф», стара водонапірна вежа в центрі міста, Південний Буг зі сплавом на плотах... Хто може приїхати? Туристи їдуть відпочивати. Але їдуть і люди мистецтва. Наприклад, музиканти приїжджають записуватися, тому що у місті є чудова студія, побудована спеціалістом світового рівня Філіпом Ньюелом. Але ж можуть приїжджати і підприємці, ділові люди, бізнесмени, навіть із міст-мільйонників. Адже їм теж після тренінгів і конференцій є де відпочити та що подивитися. А тут ще київські події на «марші опозиції» не здивували, але стурбували. У такі дні звичайним незаполітизованим городянам краще уникати столиці, виїжджати в спокійні красиві місця. Це знову ж таки повертаючись до переваг Вінниці туристичної.

Вікторія РОДІНКОВА, доцент кафедри фармації Вінницького національного медуніверситету, член правління Європейського аеробіологічного товариства:

— Найбільше за минулий тиждень мене шокувало насильство у світі. Теракти, що поглинули Ірак, війна у Сирії, військові непорозуміння у Турції, публічна страта у найкращих традиціях європейського середньовіччя, трансльована у рубриці «Без коментарів» 20 травня «Євроновинами». Додайте до цього нещодавні вибухи в Америці, постійні хвилювання народних мас у кризовій Європі та українське протистояння влади та опозиції... З одного боку, радує те, що Україна не живе за законами Шаріату і що тероризм не притаманний сучасному українському суспільству, а смертна кара відсутня у нашому законодавстві. Але таке враження, що насильство поглинуло сучасний світ, що загальне невдоволення людей своїм життям набуло колосальних масштабів і втілюється у сплесках загальносвітової агресії. У моменти усвідомлення зовсім іншого виміру проблем людей, у країнах, що потерпають від війн, схоластичної моралі або стихійних лих, особливо цінуєш власне життя, затишок та можливість планувати завтрашній день.

Михайло РЮХОВ, прес-секретар Вінницького козацького полку ім. Богуна:

— Здивував мітинг «У Європу без фашизму», який відбувся у Вінниці. Через знайомих дізнався, що із закладів освіти, лікарень та інших установ наказово зганяли для масовки людей, зриваючи навчальний процес та відриваючи людей від роботи. Власне, «підірвати» людину не проблема, просто шокував сам факт. Дякувати Богу, я людина незалежної України, і бачити у своїй державі чіткі вияви мілітаристичності, імперіалізму та інших карколомних речей — просто сором. Сором політикам, сором владі, сором системі, ганьба слухняним «вівцям»-українцям, що не мають власної позиції. Підкреслюю єдине, ловлю себе на страшній думці, що влада досягає своєї мети — я починаю розуміти, чому збільшується кількість мігрантів. Здається, що українці комусь не потрібні в державі Україна. А подібні речі очікувано призведуть до жорстких протестів.

Марина ПРІСНЯК, маркетолог, спеціаліст із глобального та стратегічного розвитку:

— Минулого тижня максимум уваги присвятила своєму розвитку. Насичено поспілкувалась із дівчатами зі школи політичного консалтингу, дочитала підручник професора кафедри маркетингу Краківської економічної академії Яна В. Віктора «Просування. Система комунікації між підприємцем і ринком». Довго готувалась, аби прочитати цю книжку: задоволена, завдання виконано. Та найбільшою смаковинкою став мінімалістичний гастрономічний тур закладами Вінниці: було смачно та вражаюче! У Вінниці дійсно є місця, де варто побувати.

Анатолій ТЕКЛЮК, кандидат філософських наук, голова ВОО ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка:

— Попередній тиждень запам’ятався недолугими спробами антифашистських мітингів, які організовували методами та засобами, характерними для тоталітарного режиму. Правильно сказав Мартін Гайдеггер, що людині притаманна здатність мислити, але це ще не означає, що всі люди мислять. Як часто людина не користується цією унікальною властивістю — вмінням мислити — і робить надзвичайні дурниці. Сон розуму, як відомо, породжує чудовиськ, і сьогоднішня наша політична та економічна ситуації в країні є наслідком того, що розум народу спить, і керується цей народ навіть не почуттями, а емоціями та інстинктами. А ще сім останніх днів розмірковував над тим, чи варто реалізовувати ідею «Кобзаріади». Це — інтелектуальний турнір до 200-річчя Тараса Шевченка для школярів і студентів Вінниччини по творчості та біографії поета в форматі завдань «Що? Де? Коли?», відеореалій, безкрилок (віршовані питання). Це ж треба об’їздити 27 районів, домовитися з представниками кожного з них, залучити дітей з усіх (в ідеалі) шкіл, коледжів, університетів, знайти спонсорів на подарунки, підготувати самі завдання. І нарешті провести фінал у Вінниці для переможців районних етапів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати