Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Побудувавши Майдан духовності у собі, побачимо зміни і в суспільстві

27 лютого, 19:25

Тільки з духовності починається все, якщо її немає, то не буде ні соціального, ні матеріального добробуту. Побудувавши кожний у собі Майдан духовності і святості, ми побачимо зміни в наших душах і в суспільстві загалом.

Дуже страшно, коли діти покутують за своїх батьків. Особливо страшно тоді, коли Господь відвертається від людини, а ще страшніше — від народу!

Живучи в комуністичній системі, в цьому «вавилонському полоні» ХХ століття, на своїй рідній землі, де «в казанах було повно м’яса і хліба їли досхочу», як євреї в єгипетській неволі, старше покоління відчуло на собі це сповна, бо їхні батьки в 20-х роках минулого століття принишкли, не відстояли волі, а приспане лихо їх не оминуло.

Чи змінився народ по своїй суті тепер? Мабуть, цей грішний, вироджений «ген» лінивства поволі зникає, про що так суворо говорить Господь: «Сам Я, Господь, сказав, що так зроблю з ледачою юрбою цією, яка повстала проти Мене, в цій пустині вони загниють, тут і помруть» (Чис. 14.35). Ці слова Господні напряму відносяться до нас сущих. Нас було 53 мільйони, коли Україна стала незалежною, тепер — 46.

Благословляюча воля Божа може стати покаранням, якщо людина чи народ не визнає Бога, або не виконує Його заповіді. Тоді виникає загроза зазнати жорстокості. На противагу людині, Господь завжди готовий відректися від свого рішення, змінивши свою волю, якщо людина або народ кається у своїх гріхах.

Спішімо до Святої Сповіді й до Євхаристійного Ісуса, тоді наша Вітчизна засяє яскравою зорею на небосхилі серед держав світу. «Бо не Бог — це Дух, а де Господній Дух, там — воля» (ІІ кор. 3.17)

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати