Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про основне та важливе

13 листопада, 00:00
МАЛЮНОК IГОРЯ ЛУК’ЯНЧЕНКА

«Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але не має діл? Чи може ця віра спасти його?.. Але чи хочеш ти знати, легковажна людина, що віра без діл мертва?» (Як.2:14,20). Ці істини є завжди актуальними. А попереду президентська кампанія — і ми, якщо не трапиться чогось екстраординарного, вибиратимемо когось одного з багатьох кандидатів. Всі вони переконуватимуть у любові до України, вірі у її народ і запевнятимуть, що тільки під їхнім мудрим керівництвом для нього настануть благополуччя та стабільність...

Як вибирати достойника, що збереже цільність держави, суверенітет, забезпечить її рівноправне й достойне місце в світі; здолає корупцію та хаос; сприятиме відродженню української мови, культури, традицій, національної пам’яті; дбатиме про умови розвитку економіки та капіталу на основі економічного націоналізму? Як упевнитися, що діла його, віра і слова єдині? Перш за все нам, українським виборцям, треба відкласти вбік емоції й особисті симпатії до осіб, які претендують на посаду президента України. По-друге, проаналізувати, чи відповідають вони таким вимогам: державник, християнин, українець... Перша особа України мусить бути державником, тобто постійно й послідовно дбати про авторитет держави, національні інтереси, впроваджувати державний протекціонізм у суспільне, політичне, культурне і соціально-економічне життя. Український президент має бути християнином, бо живе він у країні з тисячолітньою християнською історією. Для нього головною є не зовнішня обрядовість, а духовність, безкорисливість, чесність, справедливість, жертовність. Президент України мусить бути Українцем з великої літери, тобто дивитися на світ українськими очима, долати комплекс меншовартості, виховувати почуття національної гідності, тому що живемо на Богом даній українській землі.

Українська історія вчить: для подолання безладу в країні, амбіціозності її численних «ватажків» потрібно, щоб і виконавча влада була в руках одного керівника. І ним повинен бути президент України, який персонально відповідатиме за стан держави та сформований ним уряд.

Переконавшись, що кандидат відповідає всім вимогам, ми, громадяни Держави Україна, зможемо зробити третє й останнє: віддати свої голоси за нього. Бо віра його буде з ділами його.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати