Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У екології немає дрібниць

15 вересня, 00:00

Але, крім цього, мені хотілося б звернути увагу і на «дрібні» екологічні проблеми, що існують навколо нас і скорочують дні й без того швидкоплинного життя.

Після чорнобильської катастрофи була вказівка: все листя, що облетіло, не спалювати біля будинків, а збирати в пакети для евакуації. Студенти Національного аграрного університету так і робили, сама бачила. Напевно, і в центрі столиці цієї вказівки дотримуються, але на околицях міста (хоч яка це тепер околиця — Голосіївський район) — ні. І хоч «дым Отечества нам сладок и приятен», але про яку там солодкість можна казати, коли напровесні і восени дим від листя, що спалюється біля житлових будинків, потрапляє до квартир і мимоволі нагадує про радіацію... Можливо, краще про це не думати?..

Друге. Багато років біля Інституту економіки ім. Шліхтера була дуже велика квіткова клумба. Цього року клумбу знищили, місце заасфальтували і додали ще шість місць (до 30- ти, що вже є!) для стоянки машин. Такій кількості накреслених і пронумерованих клітин для стоянок машин може позаздрити і Кабмін!

Третє. Зараз гроші вирішують усе (раніше — кадри). А як інакше пояснити, що за 150 — 200 метрів від дев’ятиповерхового будинку біля котельної вже два роки як відкрили якусь майстерню (просто неба), де в теплу пору року лагодять деталі автомашин і брязкіт металу не дає спокою мешканцям. Цей брязкіт не припиняється навіть у вихідні дні. Іноді можна почути обурені крики мешканців на адресу збурювачів спокою, але це — «голос волаючого в пустелі».

Гіркий перелік можна було б продовжити. Усе це — «мала екологія» (як я розумію). Але її порушення отруює життя багатьом людям, а це вже серйозно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати