Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Що взяти до уваги: гайд із вибору електричної зубної щітки

09 жовтня, 21:24

Регулярний догляд за зубами позбавляє дорогих і неприємних візитів до стоматолога. За гігієною ротової порожнини потрібно стежити щодня, а ще важливо вибрати для цього правильні інструменти. Електричні зубні щітки відомі своєю ефективністю: вони очищають емаль краще, ніж мануальні, і їх рекомендують медичні фахівці. Вибір таких аксесуарів не обмежений ні ціною, ні характеристиками — можна знайти як демократичні варіанти з базовим набором функцій, так і моделі, створені за останнім словом техніки. Як вибрати щітку? На що звернути увагу під час купівлі? Розглядаємо в статті.

Види електричних зубних щіток

 

Інструменти поділяють залежно від механізму роботи головки, що чистить.

•  Роторні зубні щітки. Класична електрична зубна щітка оснащена головкою, що швидко обертається та очищає поверхню зубів.

•  Звукові зубні щітки. Звукова електрична зубна щітка пульсує і випромінює ультразвук. Таким чином вона ефективно бореться із зубним нальотом і є щаднішою за роторну.

•  Магнітні зубні щітки. Магнітна зубна щітка викликає мікровібрації щетини завдяки лінійному магнітному приводу. Ці типи щіток безшумні та мають круглу форму головки, що забезпечує ретельне очищення, яке охоплює всі поверхні зубів.

Тип живлення в електричних зубних щітках

 

В електричних зубних щітках є два основних типи живлення: знімні батарейки та вбудований акумулятор.

Маленькі дорожні зубні щітки найчастіше живляться від класичних батарейок типу АА або ААА. Їх легко брати з собою в поїздку, на роботу або в гості. До недоліків можна віднести необхідність міняти батарейки, а також стандартну техніку очищення без вибору режиму.

Моделі з зарядною станцією просунутіші та пропонують, як правило, широкий набір функцій. Головна перевага — висока ефективність завдяки швидким рухам головки, до 30 тис. і більше обертів за хвилину. Такі щітки запобігають захворюванням ясен, ретельніше видаляють забруднення, а таймер допомагає не перестаратися.

Вибирайте щітку, яка відповідає вашим потребам. Якщо ви часто подорожуєте, буде корисно мати як компактну модель на батарейках, так і функціональну для ефективного домашнього чищення.

фото

Режими роботи зубної щітки

 

Сучасні електричні зубні щітки пропонують широкий функціонал. Наприклад, режим для чутливих зон: у ньому головка працює делікатніше, а датчик тиску спрацьовує швидше. Або автоматичний, де щітка самостійно вибирає режим роботи залежно від прикріпленої насадки.

Режим полірування передбачає збільшення часу стандартної двохвилинної програми, наприклад, для освітлення плям від кави. Не рекомендується використовувати цей режим щодня, щоб уникнути стирання емалі.

Деякі зубні щітки мають режим для здоров’я ясен. Після стандартної програми щітка знижує інтенсивність обертання та ще одну хвилину м’яко масажує ясна, щоб поліпшити їхнє кровопостачання й стан.

Ще один режим — глибоке очищення. Він змінює рухи голівки щітки та подовжує час роботи до трьох хвилин, щоб ви змогли очистити проблемні та важкодоступні місця.

Види обертання головки

 

Електричні зубні щітки також мають кілька типів рухів головки. Основний варіант — коливально-обертальні рухи. Також доступні щітки з пульсацією, коли головка рухається вперед і назад.

Просунуті електричні зубні щітки можуть виконувати 3D-рухи й очищають максимально ефективно, оскільки голівка також рухається вліво та вправо.

Види обертання електричних зубних щіток:

•  коливальні обертання;

•  коливально-пульсувальні обертання;

•  коливально-обертальні рухи;

•  пульсувальні обертання;

•  обертові рухи, що очищають.

Обираючи електричну щітку, звертайте увагу на швидкість і типи рухів. Тільки поєднання декількох видів рухів, таких як коливання, обертання та пульсація, забезпечить ретельне видалення нальоту.

Якою має бути електрична зубна щітка для дітей?

 

Дитяча електрична зубна щітка має бути оснащена датчиком тиску та індикатором часу чищення. Це особливо важливо для дітей, які вже доглядають за ротовою порожниною самостійно, але ще не навчилися контролювати свої рухи.

Індикатор часу вимірює дві хвилини згідно з рекомендаціями стоматологів. Цей час можна розділити на інтервали по 30 секунд. Протягом кожного дитина має чистити один квадрант зубів. Зубна щітка для найменших дітей має бути с винятково м’якою щетиною, щоб не подразнювати чутливі ясна.

Ортодонтичні брекети та електрична зубна щітка

 

Є моделі, які оснащені ортодонтичними насадками та мають щадний режим, який чудово підійде в таких випадках. Також варто розглянути зубну щітку з іригатором. Він допоможе очистити місця, до яких не може дістатися головка.

Обирайте електричну зубну щітку правильно та слідкуйте за здоров’ям із задоволенням!

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати