Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За маршрутом «Золотої підкови Львівщини»

Для внутрішніх переселенців у Львові організовують безкоштовні екскурсії замками
24 липня, 15:32

Відділ промоції Львівської міської ради разом із Міжнародною організацією з міграції в Україні (МОМ) за фінансування уряду та народу Японії ініціювали проєкт з підтримки дітей-переселенців та їхніх родин, які тимчасово проживають у Львові у модульних містечках та в центрах для вимушено переміщених осіб. Реалізувала екскурсійні тури за маршрутом «Золотої підкови Львівщини» для ВПО туристична компанія Travel Room. Інформацію про тури «Дню» надали у Львівській міській раді.

5

6

Організатори поїздок переконані, що одноденні подорожі Львівщиною мають стати ковтком натхнення і відновлення сил для тих, хто пережив вимушене переселення через повномасштабне вторгнення в Україну росії та стрес.

1

2

«Цей проєкт ми зініціювали для того, щоб показати нашу землю людям, які приїхали до Львова, рятуючись від війни, – говорить начальник управління зовнішніх зв’язків і промоції Львова Тетяна Хабібрахманова. – Хочемо, щоб вони полюбили, зрозуміли наш край. Невідомо, як складеться їхня подальша доля (чи повернуться додому, чи залишаться жити у Львові), але всі вони знатимуть, як тут прекрасно. Це теж їхня батьківщина, тому ми показуємо її красу, історію та колорит». Загалом організатори запланували десять таких подорожей, в яких беруть участь майже пів тисячі внутрішньо переміщених українців.

10

11

7

9

«Війна в Україні зачепила найвразливіших – дітей, – зазначає голова офісу Міжнародної організації з міграції у Львові Віктор Автономов. – Більше половини маленьких українців були змушені покинути домівки та шукати прихистку. Тому ми разом з міською радою Львова і за сприяння, фінансування уряду та народу Японії вирішили підтримали маленьких переселенців та організувати серію таких мандрівок до архітектурних пам’яток Львівщини. Пропонуємо на один день поїхати в ознайомчий тур до місцевих пам’яток архітектури, щоб діти та дорослі могли більше дізнатися про Львівщину та краще адаптуватися в громаді, що їх прийняла. Також кожна дитина отримує набір для творчості». Одноденна подорож охоплює замки Львівщини з екскурсією на Гавареччину: Львів – Свірж – Підгірці – Гавареччина.

3

4

«Ми обрали досить легку екскурсійну програму для дітей, яка водночас містить дуже багато цікавої і корисної інформації, – розповідає комерційний директор Travel room Оля Загвойська. – Учасники подорожі побачать Свіржський та Підгорецький замки, а також Гавареччину, де долучаються до майстер-класу ліпки з глини, обідають, годують тварин. Це найбільш комфортний і цікавий одноденний маршрут Львівщиною».

У Львівській міській раді нагадують, що Міжнародна організація з міграції інформує дорослих про можливість звернутися на безкоштовну Гарячу лінію емоційної підтримки МОМ – 0 800 211 444.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото Львівської міської ради

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати