Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«9 роті» довелося відступити

21 березня, 00:00

У Москві названо лауреатів національної кінематографічної премії «Ніка» за 2005 рік.

Картина Федора Бондарчука «9 рота» отримала премію «Ніка» як кращий ігровий фільм 2005 року. Статуетку за кращу режисерську роботу вручено Олексію Герману-молодшому за фільм «Гарпастум». «Ніки» за кращу чоловічу роль удостоївся Євген Миронов (фільм «Космос як передчуття»). Аліса Фрейндліх визнана кращою актрисою року за фільм «На Верхній Масловці». «Ніку» за кращий сценарій вручено Юрію Арабову за сценарій до фільму «Сонце». За операторську роботу «Ніку» отримав Юрій Клименко («Космос як передчуття»), повідомляє NEWSru.com.

Кращим фільмом країн СНД і Балтії названо роботу «Тбілісі, Тбілісі» режисера Левана Закареїшвілі.

Кращим анімаційним фільмом визнано стрічку «Каштанка» режисера Наталі Орлової. Кращим неігровим фільмом — картина режисера Сергія Лозніци «Блокада». «Відкриттям року» академіки назвали режисера Андрія Кравчука, який зняв фільм «Італієць».

Премія в номінації «Краща чоловіча роль другого плану» дісталася Сергію Баталову за роль у фільмі «Коля — перекоти поле». «Кращу жіночу роль другого плану» отримала Ірина Розанова, яка знялася в цьому ж фільмі.

Кращу музику до фільму, на думку кіноакадеміків, написав Дато Євгенідзе («9 рота»). Премію за кращу роботу художника отримав Володимир Аронін за «Статського радника», а за кращу роботу художника по костюмах — Олена Маліч («Гарпастум»).

За досягнення в телевізійному кінематографі «Ніку» отримав режисер Гліб Панфілов за серіал «В колі першому».

Режисер Марлен Хуцієв став лауреатом національної премії «Ніка» в найпочеснішій номінації «Честь і достоїнство». У номінації «За внесок у кінематографічні науки, критику й освіту» лауреатом стала кінознавець Нея Зорка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати