АРТ-МОЗАЇКА
Великий тенор займеться педагогікою![](/sites/default/files/main/openpublish_article/20031015/4184-6-2.jpg)
Великий тенор займеться педагогікою
Лучано Паваротті збирається стати вчителем співу і передавати свій чималий досвід юним талантам. Причому це він робитиме абсолютно безкоштовно. Правда, чекати уроків Паваротті, які він збирається давати у рідній Італії і у Нью-Йорку, де він в основному знаходиться останні роки, доведеться до 2005 року, коли знаменитий тенор збирається завершити свою власну блискучу кар’єру.
Ювілей великого містифікатора
Іспанія розпочала святкувати сторіччя Сальвадора Далі. Воно відзначатиметься з розмахом, властивим великому містифікатору за життя, і продовжиться весь 2004 рік. Відкрив ювілейні церемонії король Хуан Карлос, який прибув для цього у будинок- музей Далі у Фігерасі. Він помітив при цьому, що небагато майстрів пензля ХХ століття залишили такий помітний слід у світовому мистецтві.
Ума Турман більше не обличчя Lancome
Косметична транснаціональна корпорація Lancome більше не хоче бачити своїм обличчям голлівудську актрису Уму Турман. Рекламувати французького гіганта до цього моменту Турман вдавалося два роки, після закінчення яких Lancome не став продовжувати 22-мільйонний контракт з 33-річною актрисою. Новина про це збудила хвилю чуток про те, що вона вже надто стара для такої роботи.
Кіно стало гіршим, вважає Поллак
Вiдомий американський кінорежисер і продюсер Сідні Поллак публічно поскаржився, що за останні 20 років кіно сильно погіршилося. Всьому виною, на думку творця «Трьох днів Кондора» і «Тутсі», вимоги, що різко виросли до касовості, і розсіяння уваги глядача: тепер творці фільмів матимуть великі проблеми, якщо у кадрі не розпочати швидко скидати одяг або вихвачувати пістолет. За матеріалами Lenta.ru
А за Моцарта — рахунок дорожчий
Під звуки класичної музики люди замовляють значно дорожчі блюда в ресторанах. Такого висновку дійшли дослідники з університету британського міста Лестера, повідомляє Інтерфакс/АФП. Згідно з результатами дослідження, що проводилося протягом трьох тижнів в одному з ресторанів, коли звучить музика Баха або Моцарта, клієнти витрачають у середньому 34 євро за блюдо. Середня ціна замовлення під звуки поп-музики становить 31 євро. Відвідувачі, які обідають зовсім без музичного супроводу, віддають у середньому 30 євро за блюдо. На думку керівника дослідження професора Адріана Норта, слухаючи класику, клієнти залишаються в ресторані, щоб замовити десерт або каву частіше, ніж ті, хто слухає більш легку музику.
Випуск газети №:
№184, (2003)Рубрика
Тайм-аут