Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бій «двох світів»

Або чому слід дивитися поєдинок між боксером Флойдом Мейвезером та зіркою ММА Конором МакГрегором
26 серпня, 12:20
Фото Reuters

Завтра, 27 серпня о 6-й ранку за київським часом, розпочнеться один з найепічніших, найцікавіших та найвидовищніших боксерських боїв сучасності - Флойд Мейвезер VS Конор МакГрегор. Це «Бетмен проти Супермена», Капітан Америка проти Залізної Людини, Кінг Конг проти Годзілли - не лише у сучасному спорті, а й шоубізнесі. Такого шаленого спортивного кросовера фанати боксу та ММА чекали роками. В Україні трансляція відбуватиметься на каналі «2+2», тож не пропустіть цієї спортивної «вистави».

Звідки ж стільки захоплення цим двобоєм?

40-річний чемпіон боксу Флойд Мейвезер провів 49 боїв, які виграв, розгромивши ВСІХ своїх суперників. Це сталося і в 2015 році в одному з останніх поєдинків із іншим яскравим чемпіоном боксу Менні Пак'яо. На додачу до своєї перемоги як приємний бонус Мейвезер отримав $300 млн гонорару.

Проте не лише цифри та статистика викликають інтерес до Флойда Мейвезера. Сучасний бокс – це не лише спорт, це надзвичайне шоу, яке влаштовують спортсмени довкола бою і своїх особистостей. І в цьому Мейвезер досяг ледь не більшого успіху, ніж безпосередньо у боксі. Він веде демонстративно розкішний стиль життя – купує дорогі суперкари, літає на власних літаках, ходить у супроводі стриптизерок та моделей, дружив із відомим реп-виконавцем 50 Сent, полюбляє робити мільйонні ставки на спорт, має свою лінію одягу (The Money Team), мережу стриптиз-клубів та промоутерську компанію. Його прізвисько – Money, себто з англійської «Гроші».

Конор МакГрегор - 28-річний ірландський боєць, один із найяскравіших представників змішаних двоборств (ММА). Трохи менш непереможний (24-21-3), але непересічний стиль боротьби й вибуховість на ринзі, могутні нокаутуючі удари разом із поведінкою ірландського шибайголови у пабі за межами арени роблять МакГрегора фаворитом мільйонів. Його люблять і ненавидять, але на сьогодні він однозначно є найбільшою зіркою ММА. Рідко його бої продовжуються більше двох раундів. А шоу, які він влаштовує напередодні своїх поєдинків, позаздрять всі рестлери з їхнім штучним драматизмом та скандальністю. Він не цурається найпринизливіших слів і дуже зухвалих дій щодо своїх опонентів – як в обличчя, так і використовуючи Instagram та Twitter.

Перелічені факти зробили завтрашній бій одним із найочікуваніших за багато років для фанатів двох світів – боксу та ММА. І з 14 червня 2017-го, коли був офіційно оголошений цей поєдинок, Мейвезер та МакГрегор взялися ще більше підігрівати глядацький інтерес. І причини цьому дев’ятизначні, оскільки на кону стоять космічні цифри прибутків, гонорарів, цін на квитки і трансляції. Очікуваний прибуток від продажу квитків та трансляцій – 600 млн дол., Мейвезер за бій отримає 100 млн, МакГрегор – 75 млн (при умові, що не допустить жорстких порушень правил боксу), а ціна квитків на бій варіювалась від 1500 до 90 тис. дол.

«Він виглядає як собаче лайно. Знаєте, він схожий на повний води міхур, який ось-ось лопне. Він не зможе витримати свій темп, у нього найгірша форма, яку я коли-небудь бачив. Є приказка: «Ви ніколи не поб'єте ірландців». От і все. Нас не можна перемогти, і ми беремо все, що захочемо. Зараз Лас-Вегас - це Ірландія. Я поставлю ногу в центрі рингу і під час бою не зрушу з місця. Подивіться, він там смикається, і я бачу, що ця людина боїться. Все, ми побачимося завтра», - цитують ЗМІ Конора МакГрегора, який знов не поскупився на образливі випади в бік свого суперника Флойда Мейвезера. Останній же у полеміці порадив МакГрегору, аби той зробив ставку на свій програш, а також спокійно «анонсував», що «це буде останній бій Конора МакГрегора».

Звичайно, професіонали, які знаються на боксі, можуть несерйозно ставитися до цього відверто комерційного поєдинку, засвідчуючи очевидну перевагу Флойда Мейвезера. Звичайно, на його боці багаторічний досвід у боксі, в той час як МакГрегор до поєдинку за правилами боксу готувався лише 12 місяців. Мейвезер більш технічний, професійний та швидкий на рингу. Проте є козирі й у ірландського бійця – стійкість, нищівної сили удари, на 2 см більший зріст, на 2 кг більша вага, а також різниця у 12 років. Тож, незважаючи на те, що більшість ставок сьогодні – на перемогу Мейвезера, нас може очікувати дуже неочікуваний бій. Проте очікувано ми побачимо просто незабутнє шоу.

P.S. Український чемпіон з боксу Василь Ломаченко назвав бій «Мейвезер - МакГрегор» «театром або навіть цирком». Проте він не погребував викликати ірландського бійця на поєдинок: «МакГрегор, тобі ще потрібні спаринг-партнери, щоб перевірити свою майстерність?» – написав він у власному Twitter. МакГрегор встиг відповісти: «Мені подобається Ломаченко, але він мені не підходить». Проте сподіватимемось, що із зростанням популярності українця МакГрегор сам кине йому виклик і ми побачимо ще один зірковий бій двох чемпіонів, хоч і різних видів спорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати