Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Богатирські забави

21 липня, 00:00

Пів-Бердичева вийшло вночі на майдан, подивитись, як чоловіки центнери перекидають. Бердичів в Україні, не секрет, давно вже має імідж досить своєрідного але, безумовно, дуже спортивного міста. Тут щорічно збираються десятки кращих стрибунів у висоту, щоб позмагатися за призи заслуженого тренера СРСР Віктора Лонського, який примудрився підготувати в далеко не ідеальних умовах стільки майстрів спорту, що не снилося й великим центрам. Ще не стерлися в пам'яті місцевих уболівальників і успіхи футбольної команди заводу «Прогрес», і чемпіонат України з багатоборства ГПО, який відбувався на спортивних аренах...

За всім цим добре-таки скучили. Що там говорити, якщо вихідними сотні городян, не зважаючи на дуже пізню годину, зібралися на майдані біля собору Босих Кармелітів, щоб стати свідками донині небаченого на Житомирщині видовища — всеукраїнських змагань найсильніших силачів, назва яких «Богатир року-99». Як розповів кореспондентові «Дня» організатор турніру президент київського клубу «Київ-спорт» відомий у минулому стрибун Володимир Кіба, у Бердичеві висадився солідний «десант» майстрів пауерліфтінгу в особі чемпіонів світу і Європи Віктора Налейкіна, Володимира Іваненка, Юрія Оробця, братів Дмитра й Олексія Соловйових.

Глядачі, а вони прийшли цілими сім'ями, залишилися задоволені цим спектаклем демонстрації сили, який проходив при світлі юпітерів і закінчився пiзно вночi.

Вже перше приборкання — «Прогулянка коваля», в якому атлети змагалися хто швидше подолає 10-метрівку з двома «дипломатами» (кожний iз яких важив по 100 кг), викликав бурю емоцій. А були ще: «Шлях до комори» (хто швидше й уміліше завантажить віз 100-кілограмовими мішками), «Богатирська карусель» (з розкручуванням декількох центнерів вантажу) і, нарешті, «Міцний горішок» (хто довше втримає підвішені дві 200-кілограмові кулі). Погодьтеся, це під силу тільки справжнім силачам, серед яких найсильнішим виявився 23-річний киянин Володимир Батюк. Він, за своїми чималими параметрами (зріст — 186 см і вага — 110 кг), хоч помітно й поступався своїм основним опонентам — Романові Новику (186 см і 135 кг) і Юрію Оробцю (185 см і 165 кг), зумів виявити прямо-таки справжнє козацьке молодецтво. А молодцеві, як мовиться, і карти в руки!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати