Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи відбудеться бій Льюїс — Кличко?

05 лютого, 00:00

Леннокс Льюїс заявив, що наступний бій він проведе з Майком Тайсоном. Скоріше за все, цей поєдинок відбудеться в червні, повідомляє АР. 22 лютого британець планує відправитися до Мемфіса, щоб подивитися на бій Тайсон — Етьєнн. Тим часом, представник Льюїса Джадд Бернштейн оголосив про те, що спроба провести бій за чемпіонський титул проти Віталія Кличка зазнала невдачі.

Нагадаємо, що Віталій Кличко, як офіційний претендент за версією WBC на бій із Льюїсом, мав вийти на ринг проти англійця 12 чи 19 квітня, і, за попередньою інформацією, було навіть підписано контракт на цей бій. Виходячи з нього гонорар Льюїса становить 17 мільйонів доларів, а Кличка- старшого «лише» 5 мільйонів. Нагадаємо, що це не перша спроба англійця зірвати поєдинок. Щось подібне спостерігалося наприкінці минулого року, але тоді Льюїс відступився, зазначивши, що він зустрінеться з Віталієм Кличком.

Адвокат українського боксера заявив, що він має намір подати позов проти Леннокса Льюїса через те, що той вирішив провести бій із Майком Тайсоном, а не з Кличком, який є офіційним претендентом на поєдинок із англійцем. Гамбурзька компанія Universum Box-Promotion, яка представляє інтереси Кличка, повідомила, що ще в грудні було підписано контракт на бій Льюїс — Кличко, і що він мав відбутися в квітні 2003 року в Лас-Вегасі. «Льюїс — член WBC (Міжнародної ради боксерів) і повинен підпорядковуватися її правилам. Тому він повинен боксувати з Віталієм. Якщо він відмовиться, то ми позбавимо його звання чемпіона світу через суд», — заявив представник компанії Петер Ганрас. Якщо ж Льюїс не вийде на ринг проти Кличка-старшого, у нього відберуть титул чемпіона світу й оштрафують на певну суму.

Однією з головних причин відмови Льюїса вийти на ринг проти Віталія Кличка — гроші. Принаймні за бій із «Залізним Майком» у червні минулого року Льюїс отримав близько 45 мільйонів доларів — це майже втричі більше, ніж Леннокс зможе отримати, зустрівшись із Кличком. Окрім того, ніхто не може гарантувати, що в поєдинку з Віталієм англієць вийде переможцем, а з «пенсіонером» Тайсоном все ж буде простіше.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати