Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Диригенти. Українською»

Львівська національна філармонія відновлює проєкт
08 червня, 12:42

«День» неодноразово розповідав про цікаву й неординарну ініціативу, що її започаткували у Львівській національній філармонії 30 жовтня 2020 року.  Саме тоді відбувся перший концерт у рамках нового проєкту «Диригенти. Українською» – «Маргарита Гринивецька».

І от тепер подія повертається на сцену Концертного залу імені Станіслава Людкевича. 10 червня у концерті з Академічним симфонічним оркестром філармонії виступить Андрій Савчук – лауреат Всеукраїнського конкурсу хорових диригентів (Київ), диригент у Національній заслуженій академічній капелі України «Думка», заслужений діяч мистецтв України.
Солістка цього вечора – відома львівська піаністка Оксана Рапіта.

У програмі – Євген Оркін (1977). Галицька увертюра (2021), Василь Барвінський (1888–1963). Концерт для фортепіано з оркестром (1917–1937) та Борис Лятошинський (1894–1968). Симфонічна балада «Гражина» (1955)

Початок о 19.00.

У Львівській філармонії розповідають, що, завдяки проєкту «Диригенти. Українською», молоді й талановиті диригенти з різних куточків України мають можливість гучно заявити про себе на весь світ, адже усі події «Диригентів. Українською» транслюються онлайн.

Виступають українські майстри батути з одним із найстаріших та найіменитіших українських колективів – Академічним симфонічним оркестром Львівської національної філармонії, який у вересні 2022-го святкуватиме 120-річчя.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото організаторів події (Данило БЕДРІЙ)

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати