Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Експеримент, новаторство, самобутність

У Львові демонструють виставку Ігоря Шумського
22 лютого, 09:58
ФОТО АВТОРА

У Національному музеї ім. Андрея Шептицького триває виставка малярства Ігоря Шумського. Експозиція представляє роботи майстра з циклів «Околиці», «Моноліти», «Спогади», «Файне місто», «32—33», «Містерії» та ін. Усі вони були створені переважно впродовж 2015-2016 років.

Характерні риси творчості Ігоря Шумського — експеримент, новаторство, самобутність. Через формальне світобачення та узагальнено-пластичне трактування образу він розвиває традиції українського сучасного живопису, наповнюючи власні абстракції глибоким філософським змістом, що реалізовується на рівні асоціацій. Вивершені пластичні форми, складні фактури, виразний колір та бездоганний рисунок притаманні полотнам митця.

Виставка творів Ігоря Шумського, представлена у залах Національного музею імені Андрея Шептицького, — це продовження індивідуальних пошуків автором сучасних художніх формовтілень і узагальнень, надзвичайної пластичної виразності, багатоманіття образних асоціацій, нового змісту художнього творення. Прагнення митця вийти за межі традиційного формату образотворчості спровокувало порушення сталих паралелей.

«Трикутник, виходячи за межі прямокутної зображальної площини, стає дисонансом, що акцентує виразність, загострює її у формальному та змістовому сенсі, збагачуючи сприйняття новими відчуттями», — стверджує художник.

Ігор Шумський — український живописець і педагог, який працює у жанрі рисунку, станкового та монументального живопису. Його твори експонуються в державних музеях України і зберігаються в багатьох приватних колекціях Польщі, США, Канади, Китаю, Німеччини, Франції. Учасник понад 150 міжнародних, зарубіжних, регіональних виставок, зокрема — восьми персональних. Роботи художника неодноразово відзначалися дипломами та нагородами на міжнародних виставках.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати